Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “BİR TRAFİK LAMBASI KOYULUNCAYA KADAR DAHA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBEDECEK”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “BİR TRAFİK LAMBASI KOYULUNCAYA KADAR DAHA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBEDECEK”

25
0

Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu 22 Kasım 2011 tarihinde Trafik komisyonuna sunmuş olduğu dilekçeyle Gümülcine’de en işlek caddelerden biri olan Yeni Yol (Leoforos İroon) ve Egnatias caddelerinin birleştiği yol ayırımına trafik lambası koyulmasını talep etmişti. Trafik komisyonuna sunmuş olduğu dilekçeye 20 Kasım 2012 tarihinde Gümülcine Belediyesi tarafından yanıt verildiği ifade ediliyor.

 

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi

Basın Açıklaması

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesinin 22 Kasım 2011 tarihinde Trafik komisyonuna sunmuş olduğu dilekçeye 20 Kasım 2012 tarihinde Gümülcine Belediyesi tarafından yanıt verilmiştir.

Konuyla ilgili açıklama yapan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, “Bir yıl önce Kasım ayında Gümülcine Belediyesi Trafik komisyonuna göndermiş olduğumuz dilekçede , Yeni Yol (Leoforos İroon) ve Egnatias caddelerinin birleştiği yol ayırımına trafik lambası koyulmasını talep etmiştik”, diye konuştu.

Sibel Mustafaoğlu, “Bilindiği üzere bu noktada görüş mesafesi çok sınırlı olduğundan ve Yeni Yol üzerinden gelen araçların süratli geldiklerinden, son yıllarda çok sayıda trafik kazası meydana gelmiş ve maalesef ölümle sonuçlanmıştır.

22 Kasım 2011 tarihinde göndermiş olduğumuz dilekçeye trafik komisyonu tarafından tam bir yıl sonra 20 Kasım 2012 tarihinde cevap verilmiştir. Gönderilen cevapta, ancak Kırmahalle (Filipopoleos) caddesi tek yön olduktan sonra Yeni Yol ve Egnatias caddelerine trafik lambası koyulabileceği yer alıyor. Yaklaşık bir yıldan beri Kırmahalle (Filipopoleos’un) yönü ile ilgili bir karar verilememiştir”, diye konuşan Sibel Mustafaoğlu, “bir trafik lambası koyulması için daha kaç kişi hayatını kaybedecek, bu nasıl bir duyarsızlıktır. İnsan hayatının değeri bu kadar mı ucuz? ”diye belirtti.

Ayrıca diğer kritik noktalara da değinen Mustafaoğlu, “Şehrimizde son zamanlarda doğru trafik düzenlemeleri yapılmadığı için çok tehlikeli bir duruma gelmiş bulunmaktadır. Yeni Mahalle (Megalu Aleksandru, Egnatias ve Papandreu) caddelerinin yol ayırımı da en tehlikeli noktalardan biridir. O yollardan her gün çocuklar okula gidiyor, Belediye bu caddelere trafik lambaları ve yaya geçitleri yapmak zorunda, yoksa sonuç vahim olabilir. İnsan hayatı her şeyden daha önemli” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz