Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI MENSUPLARI DA İSTİHDAM EDİLSİN”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI MENSUPLARI DA İSTİHDAM EDİLSİN”

16
0

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanlığının “Toplumsal Hizmet” isimli program çerçevesinde (KMOP) Aile ve Çocuk Dayanışma Merkeziyle imzalanacak olan işbirliği protokolü görüşmeleri hakkında ve Semadirek Belediyesi ve Doğu Makedonya Trakya Bölge Çöp idaresinin sözleşme imzalamasıyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

 

Basın Açıklaması

3 Haziran 2011

 

2 Haziran 2011 tarihinde Gümülcine Belediye meclisi toplanmıştır.

Birinci gündem maddesi Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanlığının “Toplumsal Hizmet” isimli program çerçevesinde (KMOP) Aile ve Çocuk Dayanışma Merkeziyle imzalanacak olan işbirliği protokolünün onaylanması olmuştur. Bu program çerçevesinde amaç Dayanışma Merkezinin yaklaşık 700 kişiye geçici sözleşmeli işyeri sağlamasıdır. Bu kişiler Gümülcine Belediyesinde çeşitli bölümlerde görevlendirilecektir. Program onaylandığı takdirde (OAED) İş Bulma Kurumu tarafından çalışanlara ayda yaklaşık 625 Euro+ sigorta ödenecektir. Beş aylık sözleşmelerle 31-12-2013 tarihinde son bulacak olan programın ödenekleri devlet bütçesinden ve Avrupa Birliği Sandığından sağlanacağı söylenmekte. Program onaylandığı andan itibaren başvuru yapma hakkına öncellikle uzun zaman işsizler, işyerini kapatmış olan esnaf ve 10.500 Euro altında yıllık geliri bulanan OGA Tarım sigortalarında bulunan çiftçiler sahip olacaklardır. Konuyla ilgili olarak “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, bölgemizde işsizliğin zirvede olduğunu ve programın onaylandığı ve yürürlüğe geçtiği takdirde az da olsa faydalı olabileceğini belirtmiştir. Ancak ülkemiz Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krizin boyutlarının gün geçtikçe büyüdüğünü ve Avrupa Birliğinin ülkemize karşı olan tutumuna baktığımızda çok fazla umutlu olamadığımızı da eklemiştir. Programın en kısa zamanda kabul edilmesini ve nüfus oranına göre Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarının da istihdam edilmelerinin önemini de ayrıca vurgulamıştır.

 

Belediye meclis gündeminin büyük bir bölümünü Gümülcine Belediyesinin Bulgaristan’da çeşitli belediyeler ve kurumlarla imzalayacak olduğu programlar oluşturmuştur. Toplam altı programın ortak konusu halkın gelişmesi ve hayat kalitesinin arttırılması yönünde olmuştur. Konuyla ilgili “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu yaptığı açıklamada, bu tür programların özellikle komşu ülkelerin kaynaşması ve aralarındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik olduğunu, ancak otuz yıldır AB üyesi Yunanistan’ın bu yönde hatalı davranarak gerektiği gibi yararlanamadığını ve gelirlerin çoğunun belirli kişilerin hesaplarına ve ceplerine gittiğini ve ülkemiz de bunun sonucunda şu andaki zor duruma gelmiş οlduğunu belirtmiştir . Bundan böyle bu tür kişisel kazançlar sağlayan hatalı hareketlerden kaçınmamız ve geçmişten ders almamız gerektiğini vurgulamıştır.

 

“BÖLGE HALKININ SAĞLIĞIYLA OYNAMAK TEHLİKELİDİR”

Gümülcine Belediye Meclisinde görüşülen bir diğer konu da Gümülcine’ye bağlı Baraklı köyü yakınlarında bulunan çöplüğe Semadirek adasının çöplerinin taşınması için Gümülcine Belediyesi, Semadirek Belediyesi ve Doğu Makedonya Trakya Bölge Çöp idaresinin sözleşme imzalamasıyla ilgiliydi. Konuyla ilgili Gümülcine Belediye Başkanı Semadirek’ten gelen çöplerin sadece küçük bir miktar olduğunu ve Gümülcine Belediyesinin bu çöpleri kabul etmek karşılığında 18.500 Euro senelik gelir elde edeceğini ayrıca taşıma masraflarının Bölge Sekreterliği tarafından karşılanacağını ve bir Çöp Bastırma Aracı (Press Container) da alınacağını açıklamıştır. Baraklı çöplüğünün kötü durumda olduğunu bildiklerini ve bir an önce yeni çöp toplama merkezinin olması gerektiğini ayrıca belirtmiştir. Konuyla ilgili yetkili Belediye Başkan Yardımcısı Devecioğlu söz alarak yeni sisteme geçmek için yaptığı olumlu görüşmelerden söz etti, 15 sene bekledikten sonra 1-2 yıl daha sabretsinler ifadesini kullandı. Konuyla ilgili söz alan “ Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu itirazlarını bir kez daha dile getirerek, Baraklı çöplüğünün durumuna en başından beri karşı çıktıklarını, Belediye yönetimine 15 Mart 2011 tarihinde yazılı dilekçe gönderdiklerini ve bir an önce durumun değişmesini talep ettiklerini ve bölge sakinlerinin rahatsızlığını bir kez daha dile getirip, bölge halkının sağlığıyla oynamanın tehlikesini belirttiklerini açıklamıştır. Ayrıca bunca senedir kira karşılığı ödenmeyen borçlarla ilgili de Belediye Başkanından bilgi istemiştir. “Eşitliğe İlk Adım” Listesinin Semadirek adasının çöplerinin Baraklı çöplüğüne taşınmasıyla ilgili red oyu kullandıklarını da açıklamasında vurgulamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz