Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ALINACAK PERSONELİN ADİL BİR ŞEKİLDE SEÇİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ALINACAK PERSONELİN ADİL BİR ŞEKİLDE SEÇİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

17
0

Gümülcine Belediye Meclisi 22 Mart 2013 Cuma günü toplanarak sözleşmeli personel alımını görüştü. Yedi gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Gümülcine Belediyesi’ne 8 aylık ve 5 aylık sözleşmelerle işçi ve personel alımı kararı alınmıştır. Toplantıya katılan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu da söz alarak gündem maddesi konularda fikir beyan etti. Mustafaoğlu, “Harmanlık, Bağlar mahallesi ve Kozluköy yolu gibi, mevcut Belediye yönetimi tarafından kenar mahalle muamelesi gören yerleşim birimleri ve köylerimiz çok olumsuz etkilenmektedir. Alınacak personelin adil bir şekilde, gerçekten ihtiyaç sahiplerine öncelik tanınarak seçilmesini arzu ettiğimizi de belirtmek isteriz” dedi.

8 aylık sözleşmeyle temizlik işlerine alınacak olan toplam 30 kişi ayrıntısıyla aşağıdaki görevlere alınacaktır.

Mecburi eğitimden mezun 20 kişi çöp araçlarına işçi

Orta eğitimden mezun 5 kişi çöp araçlarına şoför

Orta eğitimden mezun 2 kişi makine uzmanı

Mecburi eğitimden mezun 2 kişi mezarlıklara (hristiyan mezarlıklarına)

Orta eğitimden mezun 1 kişi süpürücü araca şoför alınacaktır.

5 aylık sözleşmeyle yeşillendirme bölümüne alınacak olan toplam 17 kişi ayrıntısıyla aşağıdaki görevlere alınacaktır.

Mecburi eğitimden mezun 15 kişi bahçe işi ve ağaçlandırma işlerine

Orta eğitimden mezun 1 kişi sıhhi tesisat

Orta eğitimden mezun 1 kişi şoför alınacaktır.

Ayrıca Ekonomi Bölümüne bir yıllık sözleşmeyle Yüksek öğretim ekonomi mezunu bir kişi personel alınması kararı onaylanmıştır.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Gümülcine Belediyesinde mevcut sözleşmeli personel ve işçi sayısı yeni yasalar gereği önemli derecede azaltılmıştır. Şu anda temizlik işlerinde 87 kişilik kadro öngörülürken sadece 37 kişi çalışmaktadır. Bu tabi ki temizlik işlerinin aksamasına da sebep olmaktadır. Bu durumdan Harmanlık, Bağlar mahallesi ve Kozluköy yolu gibi, mevcut Belediye yönetimi tarafından kenar mahalle muamelesi gören yerleşim birimleri ve köylerimiz çok olumsuz etkilenmektedir, açıklamasında bulundu.

Sibel Mustafaoğlu, ayrıca alınacak personelin adil bir şekilde, gerçekten ihtiyaç sahiplerine öncelik tanınarak seçilmesini arzu ettiklerini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz