Ana Sayfa Yunanistan Haber “Sayın Çavuşoğlu Kendi Ülkesinin Davranışlarıyla İlgilensin”

“Sayın Çavuşoğlu Kendi Ülkesinin Davranışlarıyla İlgilensin”

0
0

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos STAR TV’nin akşam haber bültenine canlı olarak bağlandı ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na mesaj gönderdi.

Bakan Panagiotopulos, “Sayın Çavuşoğlu başka yerlerde kışkırtıcılar aramakla ilgilenmesin, daha fazla komşu ülkenin (Türkiye’nin) davranışlarıyla ilgilensin” ifadelerini kullandı.

Bakan Panagiotopulos haber spikerinin sorularına şu yanıtı verdi.

“Sayın Çavuşoğlu başka yerlerde kışkırtıcılar aramakla ilgilenmesin. Kendi ülkesinin davranışlarıyla ilgilensin.”

“Evros’ta gördüklerimiz hayal değil bunları yaşadık. Sınırları delmek için Evros’ta yaşananlar Türkiye tarafından organize edilmiş bir saldırıydı. Binlerce mülteci tarafından bir ülkenin sarsılmaz sınır bütünlüğüne saldırı yapıldı bu bir gerçek. Dolayısıyla da mesele kendilinden aydınlandı ve bu saldırı birçok Avrupa ülkesini tedirgin etti. Bu ülkelerden bazıları da Evros ve deniz sınırlarında yardıma geldi. Sayın Çavuşoğlu ne söylerse söylesin, dolayısıyla sınırların organize bir şekilde ihlal edilmesi olayı yaşandı. Sayın Çavuşoğlu başka yerlerde kışkırtıcılar aramakla ilgilenmesin, daha fazla komşu ülkenin (Türkiye’nin) davranışlarıyla ilgilensin.

Ege Denizi’nde Türk savaş uçaklarının uçuşlarına değinen Bakan Panagiotopulos şu ifadeleri kullandı.

“Uçuş ihlalleri devam ediyor ve devam da edecektir. Bizler de Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla gerektiği şekilde her zaman cevap veriyoruz. Türk savaş uçakları ne zaman hava sahamıza girseler uçaklarımız tarafından engelleniyor. Son döneme uçuş ihlallerinin artması, komşu ülkenin birçok yönlü sorunlarının bulunması veya bizim Evros’taki tepkimizi beklemiyor olmasından bu sinirlilik hali oluşmuş olabilir. Türkiye Evros’ta (Meriç) başaramadı. Bu kararlılığımıza geçmişte alışık değillerdi ve şu an bunu adalara da taşımak istiyorlar, ancak alışmaları gerekir. Silahlı Kuvvetlerimizin püskürtme gücü ve kabiliyeti büyüktür. Dolayısıyla da Hava Kuvvetlerimizin, Deniz Kuvvetlerimizin ve Silahlı Kuvvetlerimiz personelinin kararlılığı ve caydırıcılık gücü sayesinde bu her gün kanıtlanmaktadır.”

“Bakan Çavuşoğlu’na cevap verdi”

Hatırlanacağı üzere, Bakan Çavuşoğlu, Washington DC merkezli düşünce kuruluşları Atlantic Council ve Türk Miras Vakfının (THO) ortaklaşa düzenlediği ve video konferans üzerinden yapılan “Yarını belirlemek için bugün ne yapılmalı?” başlıklı panelde, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda diyalog masası kurulması gerektiği inancıyla Birleşmiş Milletler (BM), AB ve Yunanistan’a çağrıda bulunmasına karşın Yunanistan’ın Türkiye aleyhine lobi faaliyetlerine giriştiğini anımsatmıştı. Bunun üzerine Yunan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos katıldığı canlı yayında bir bakıma Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na cevap vermiş oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz