Ana Sayfa Yunanistan Haber Savunma Bakanlığı’ndan “Pomak” Cevabı

Savunma Bakanlığı’ndan “Pomak” Cevabı

1
0
Yunanistan Savunma Bakanlığı, Milletvekili Hüseyin Zeybek’in askerlik formundaki ‘Pomak’ seçeneğiyle ilgili soru önergesine yanıt verdi. Milletvekili Zeybek’e Savunma Bakanlığından verilen cevapta, dini bir inanış olmamasına rağmen din seçeneğinin asker kayıt formunda 1986 yılından bu yana yer aldığı bilgisini vermesi dikkat çekti.
İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in, Batı Trakya’da yaşayan azınlık gençlerinin askeri görevlerini yapmak üzere ilgili Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın evraklarında  başvurularında doldurdukları kayıt formunda din hanesinde yer alan ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığında tepkilere neden olan “Pomak” (Pomakos) seçeneği ile ilgili Savunma Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesine Savunma Bakanlığından yanıt geldi. Bakanlık, kayıt formundaki din seçeneğinden “Pomak” kelimesinin kaldırılması için çalışma başlatıldığı cevabını verdi.
Savunma Bakanlığından verilen cevapta, dini bir inanış olmamasına rağmen din seçeneğinin asker kayıt formunda 1986 yılından bu yana yer aldığı belirtiliyor. Bakanlığın yanıtında, son 36 yılda 19 kişinin din hanesine “Pomak” kelimesini yazması üzerine bu ifadenin dijital sisteme geçilirken forma dahil edildiği bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz