Ana Sayfa Uncategorized Savunma Bakanlığı’nda Görüştüler

Savunma Bakanlığı’nda Görüştüler

0
0

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Yunanistan’ı ziyaret eden ABD Temsilciler Meclisi’nin Partiler Arası bir heyeti ile Milli Savunma Bakanlığı’nda bir araya geldi.

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın eşlik ettiği heyete Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone başkanlık ediyor.

Savunma Bakanlığı’nın “İoannis Kapodistrias” Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralambos Lalousis, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Korgeneral (I) Themistoklis Bourolias ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Koramiral Georgios Kampourakis katıldı.

Görüşme sırasında, Yunanistan ve ABD arasındaki stratejik savunma ortaklığındaki son gelişmeler ve karşılıklı yarar, derinleşme ve genişleme beklentileri hakkında bilgilendirildiler.

Toplantıda ayrıca, Ukrayna’daki gelişmelerin yanı sıra, Doğu Akdeniz’deki güvenlik durumuna ilişkin olarak, uluslararası hukuka ve iyi komşuluk ilkesine aykırı, istikrarsızlaştırıcı, ihlal edici ve revizyonist eylemlerden kaçınılmasının önemi vurgulandı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz