Ana Sayfa Yunanistan Haber Savunma Bakanlığı Açıklık Getirdi

Savunma Bakanlığı Açıklık Getirdi

6
0

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde yaşanan nakledilme çalışmalarına Savunma Bakanlığı açıklık getirdi. Ancak haberi yapan site geri adım atmadan yaptığı haberin arkasında durarak Bakanlığın açıklamasını çürüteceğini ileri sürüyor.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer veriliyor.

Yayınlananlara yalanlama.

“Haber sayfalarının yakın geçmişte aktardıkları “Yunan askerleri Doğu Ege adalarına naklediliyor” haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır. Yunan Silahlı Kuvvetlerinin operasyonel düzeni genellikle olağandır. Yapılan tüm taşınmalar, 14 Haziran 2019 Cuma günü tamamlanan “KATEGİS 2019” tatbikatı çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.”

Bilindiği üzere, Yunanistan’da bazı haber siteleri yaptıkları haberler ve yayınladıkları fotoğraflarla, silahlı kuvvetlere ait askeri birliklerin Ege adalarına nakledildiğini ve bu nakil işleminde bir papazın da askerlere ayin yaptıktan sonra gemiye bindiklerini ileri sürmüştü.

Ancak bu açıklamanın ardından ortalık yine karıştı ve haberi yapan haber sitesi haberin arkasında durmakla yetinmedi, “Kastelorizo’da (Meis) şimdiye kadar kaç asker vardı? şimdi ne kadar? diyerek Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamayı önümüzdeki günlerde çürüteceklerini ileri sürdü.

AYRINTILAR BİR SONRAKİ HABERDE!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz