Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAVUNMA BAKANI KAMMENOS: “YUNANİSTAN, TÜRKİYE İLE ÖLÜMCÜL BİR KAZANIN ÇOK YAKININDA”

SAVUNMA BAKANI KAMMENOS: “YUNANİSTAN, TÜRKİYE İLE ÖLÜMCÜL BİR KAZANIN ÇOK YAKININDA”

19
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos Fransız Liberation gazetesine verdiği mülakatta, “Yunanistan, Türkiye ile ölümcül bir kazanın çok yakınında” diyerek sarf ettiği sözlerle şaşkınlık yarattı.

Bakan Kammenos mülakatında, “ölümcül bir kazaya çok yakınız. Hava sahası ihlal edildiğinde, uçaklarımızı hava sahamızın dışındaki Türk uçaklarına eşlik edecek şekilde gönderiyoruz. Sadece Yunan değil, aynı zamanda Avrupalı olan ülkemizi de savunmak zorundayız” ifadelerini kullanıyor.

Kammenos’un Fransız Liberation gazetesindeki mülakatında özetle şu ifadelere yer veriliyor:

“Kıbrıs, enerji politikasını kontrol eden bir Avrupa ülkesidir. Kıbrıslı bir Avrupalı müttefiki olarak, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta olduğu gibi Kıbrıs ve Ege’de hareket etmek istediğini görüyoruz. Fakat Kıbrıs ve Yunanistan Orta Doğu ülkeleri değil. Uluslararası yasalara saygı duyuyoruz ve Türkiye’nin de aynısını yapmasını istiyoruz. Türkiye, göçmenleri Avrupa ile diyaloglarında silah olarak kullanıyor.

Bu sorun Kıbrıs ve Türkiye’nin ötesinde. Fransa, ABD, İtalya ve İsrail gibi ülkelerin enerji şirketleri, doğal gazın çalışılması için Kıbrıs ile anlaşmalar imzalayan ülkelerdir. Yatırımlarını koruma hakları vardır.”      

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz