Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAVUNMA BAKANI KAMMENOS TÜRKİYE’Yİ NATO VE AB’YE ŞİKAYET EDECEK

SAVUNMA BAKANI KAMMENOS TÜRKİYE’Yİ NATO VE AB’YE ŞİKAYET EDECEK

16
0

Savunma Bakanı Kammenos Türkiye’yi NATO ve Avrupa Birliği’ne şikayet etmeye hazırlanıyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos Türkiye’yi NATO ve Avrupa Birliği’ne şikayet etmeye hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Atina’daki FETÖ’cü askerler hakkında sarf ettiği sözler, “FETÖ’cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler” sözleri Yunanistan Emniyet Teşkilatı’nı Atina’da alarma geçirdi ve 8 darbecinin kaldığı ev sır gibi gizli tutulurken 90 kişilik özel kuvvetler ekipleri ve istihbarat tarafından 24 saat korunuyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın sarf ettiği sözler, Yunanistan’da değişik algılanmış olacak ki Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunanistan, Bulgaristan ve Sırbistan’ın katılımıyla gerçekleştirilen özel kuvvetlerin “Salamis Storm 2018” askeri tatbikat töreninde yaptığı konuşmasında konuya değindi.

Kammenos yaptığı konuşmasında kilit cümlesi “Türkiye, NATO üyesi olan Yunanistan’a karşı prensip olarak yasadışı bir savaş harekatı başlatmıştır” dedi.

Kammenos şu ifadeleri kullandı.

“Ankara bölgede birlikte barışçıl bir şekilde var olma çabalarına dinamit koyuyor”  

“Ankara tarafından yapılan açıklama uluslararası hukuku, uluslararası anlaşmaları çiğnediğinin en iyi kanıtıdır ve bölgede birlikte barışçıl bir şekilde var olma çabalarına dinamit koyuyor.  

Romanya ve Sırbistan Savunma Bakanlarını, Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan genel Kurmay Başkanlarına hoş geldiniz demek istiyorum. Maalesef Bulgaristan Savunma Bakanı acil sebeplerden dolayı “SALAMIS STORM 2018” tatbikatında aramızda bulunamadı. Bu tatbikat Balkan ülkelerindeki özel kuvvetler arasında gerçekleştirilen ilk askeri tatbikat.

Balkan ülkeleri olarak, Savunma Bakanları, işbirliği, barış ve Balkanlar’da güçlü bir istikrar ekseninin yaratılması için bir mesaj göndermek istiyoruz. Geçmişte Avrupa ve Güneydoğu Akdeniz bölgesi çatışmalardan çok çekti, Avrupa ve Güneydoğu Akdeniz geniş bölgesi artık bir istikrar eksenidir.

“Balkan bölgesinde herhangi bir güvenlik sorunu yaratmayı düşünenlere de bir cevap oldu”

Halklarımıza barış ve ilerleme getirmek için şu an yürürlükte olan bu jeopolitik gücü kullanmak için Milli Savunma Bakanlarımız, Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte çalışıyoruz.

Sizlerin de müşahede etme imkanı bulduğunuz üzere, bu ilk Özel Harekat tatbikat gerçekleştirmesi, tüm zamanların elde edildiği askeri tatbikatın bir örneğidir. Özel Kuvvetler ilk kez birlikte çalıştı ve kusursuz bir koordinasyonun olduğunu gösterdi. Aynı zamanda da müttefiklerimize yönelik siyasi bir mesaj olarak ve Balkanlar bölgesinde çok önemli olduğunu gördük. Aynı zamanda daha geniş Balkan bölgesinde herhangi bir güvenlik sorunu yaratmayı düşünenlere de bir cevap oldu.

Halklarımızla, Silahlı Kuvvetlerimizle tek yumruk olarak bir arada olacağımızı bilmeliler, tabii ki, ittifaklar çerçevesinde, Balkanlar’ın bir savaş alanı değil, bir istikrar bölgesi, bir barış bölgesi olduğu mesajını göndermek istiyoruz. İttifaklar ve üçüncü ülkelerle yakın işbirliği içinde, Güneydoğu Akdeniz’in daha geniş bölgesine barış getirebilecektir.

Bu işbirliği tabii ki askeri olarak başlıyor, ama aynı zamanda enerji sektörüne de uzanacak bir işbirliği. Enerjiye yatırım yapmak, işbirliği yapan Silahlı Kuvvetlerin güvenliği sağlayabileceği öngörüsüdür.

“Avrupa Birliği ve NATO çerçevesinde aynısını yapacağım”

Meslektaşlarımı, Türkiye’de yasadışı olarak ve uluslararası hukukun ihlal edilerek tutuklu bulunan iki Yunan askeri konusunda bilgilendireceğim.

Buna paralel olarak, Türk hükümetinin Başbakan Yardımcısının yapmış olduğu dünkü açıklamalarıyla, Türkiye, NATO üyesi olan Yunanistan’a karşı, yabancı bir ülkeye karşı prensip olarak yasadışı bir savaş harekatı başlattığını ispat etmiştir. Yarın Avrupa Birliği ve NATO çerçevesinde aynısını yapacağım.

Türkiye Başkan Yardımcısının açıklaması, Türkiye’nin uluslararası hukuku, uluslararası anlaşmaları nasıl ihlal ettiğini ve geniş bir bölgede bir arada yaşamanın ve barışın çabalarını dinamitleme çalışmalarının en basit yolunu göstermek açısından gerçekten mükemmeldi. Nasıl olurda, bir müttefik, başka bir İttifak ülkesine yasadışı bir askeri operasyon başlattığını açıklar.”

“Salamis Storm 2018” askeri tatbikatını izlemeye Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Apostolakis, Bulgaristan Genel Kurmay Başkanı Andrey Botsev, Romanya Genel Kurmay Başkanı Nicolae – Ionel Ciuca, Sırbistan Genel Kurmay Başkanı’nı temsilen Sırbistan Kara Kuvvetleri Komutanı Milosav Simovic, Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis, Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz