Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAVUNMA BAKANI AVRAMOPULOS’UN ZİYARET PROGRAMI BELLİ OLDU

SAVUNMA BAKANI AVRAMOPULOS’UN ZİYARET PROGRAMI BELLİ OLDU

17
0

Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos 29 Mart Perşembe günü Gümülcine ve İskeçe’yi ziyaret edecek. İki defa üst üste Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle ertelenen ziyaretin programı belli oldu.

Avramopulos’un Gümülcine’deki temasları sırasında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) de ziyaret edecek olması YDP, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ile ilişkilerin normalleşme zeminini aramak olarak algılanıyor.

Dolayısıyla Avramopulos’un ziyaret sırasında söyleyecekleri, Batı Trakya’daki Azınlık insanının YDP’den beklentilerine bir cevap olabilecek mi bakalım.

Bilindiği üzere YDP Başkanı Andonis Samaras, Azınlık insanının gözünde 29 Ocak olaylarının baş sorumlusu olarak görülmeye devam ediyor. Bu açıdan Avramopulos’un ziyareti, Azınlık açısından büyük önem taşıyor. Azınlık insanı YDP’nin Azınlık politikasında ve Azınlık insanına karşı değişip değişmediğini görmek istiyor.

Daha ziyade, 29 Ocak tarihinde yaşanan “vandalizm” olaylarından dolayı sorumlu görülen parti Başkanı Samaras’ın Azınlıktan özür dileyip dilemeyeceği beklentisi ise halen devam ediyor.

 

Avramopulos’un Rodop İli ziyaret programı şöyle:

 

10:45 Sirkelli Köyü.

11:30 Gümülcine’de BTAYT Derneği Ziyareti.

12:30 NODE Ziyareti ve ardından Basın Toplantısı.

İskeçe’ye hareket.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz