Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAVUNMA BAKANI APOSTOLAKİS: “HER KİM EGEMENLİK HAKLARIMIZI SORGULARSA, ANINDA EZİCİ CEVAP ALACAKTIR”

SAVUNMA BAKANI APOSTOLAKİS: “HER KİM EGEMENLİK HAKLARIMIZI SORGULARSA, ANINDA EZİCİ CEVAP ALACAKTIR”

24
0

Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Parlamento’da Bakan olarak yaptığı ilk konuşmasında Türkiye’yi ima ederek çok sert bir mesaj gönderdi.

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı ve şu anki Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Parlamento’da Bakan olarak yaptığı ilk konuşmasında Türkiye’yi ima ederek çok sert bir mesaj gönderdi. Bakan Apostolakis, “her kim egemenlik haklarımızı sorgularsa anında ezici cevap alacaktır” dedi.

Bakan Apostolakis yaptığı konuşmasında özetle şunları dile getirdi.

“Ulusal hava sahamız, kara sınırlarımız ve deniz alanımız günün 24 saati, yılın 365 günü korunmaktadır ve bunu kanıtladık. Her kim egemenlik haklarımızı sorgularsa anında ezici cevap alacaktır. Zaman kritik, ulusal uzlaşı ve birlik gerektirir.”

“Türkler kayalıklarımıza çıkarsa yerle bir ederiz.”

Hatırlanacağı üzere Apostolakis yakın zaman önce Genelkurmay Başkanı olarak, “Türkler kayalıklarımıza çıkarsa yerle bir ederiz. Ve bu hükümet tarafından da benimsenen kırmızı bir çizgidir. Eğer savaşacaksak, ki bunu temenni etmiyoruz ve Türkiye’nin bu yola başvuracağına inanmıyoruz, bizim yanımızda kimse savaşmayacaktır. Bizim çabalarımız oraya kadar varmamızı gerektirmemeye odaklanıyor. ABD ve AB ile birlikte Türkiye’nin bu meseleyi oraya kadar vardırmayacağını güvence altına almak istiyoruz.” Demiş ve Türkiye’nin tepkilerini çekmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz