Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAVUNMA BAKAN VEKİLİ RİGAS İSKEÇE’DE 4. KOLORDU’YU ZİYARET ETTİ, MİLLETVEKİLİ ZEYBEK DE...

SAVUNMA BAKAN VEKİLİ RİGAS İSKEÇE’DE 4. KOLORDU’YU ZİYARET ETTİ, MİLLETVEKİLİ ZEYBEK DE BİR BÖLÜMÜNE KATILDI

24
0

Yunanistan Savunma Bakanı Vekili Panayotis Rigas İskeçe’deki 4. Kolordu Karargahı’nı ziyaret etti.

Yunanistan Savunma Bakanı Vekili Panayotis Rigas, Kara Kuvvetleri komutanı Alkiviadis Stefanis ile birlikte İskeçe’deki 4. Kolordu Karargahı’nı ziyaret etti. Ziyaretin bir bölümünde Milletvekili Hüseyin Zeybek de katıldı.

Bu ziyaretle ilgili Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada özetle şu ifadelere yer veriliyor.

“Savunma Bakanı Vekili Panayotis Rigas, Kara Kuvvetleri komutanı Alkiviadis Stefanis ile birlikte İskeçe’deki 4. Kolordu Karargahı’nı ve Trakya’daki askeri birlikleri ziyaret etti.

Bakan Vekili Rigas, askeri personelin kullanımına sunulan 8 adet yeni yapılan dairelerde incelemelerde bulundu, çalışan askeri personelin çocuklarının bakımı için açılan çocuk kreşini ziyaret etti ve son olarak Ksanthi (İskeçe) bedensel engelliler kurumunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Devamında Bakan Vekili Rigas ve beraberindeki heyet XXV Zırhlı Tugayı’na geçerek tanklarla yapılan top atışını izledi.

Bakan Vekili Rigas personele yönelik yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“4. Kolordusunun sorumluluk alanı, ülkemizin savunmasının ayrılmaz bir parçası ve Silahlı Kuvvetlerin operasyonel planlamasında önemli bir faktördür. Trakya sınır bölgesini kapsayan anavatan savunmasının öncüleri sizlersiniz. Trakya, geniş bir Balkan bölgesi ve Güney-Doğu Avrupa’da referans ve kapsamlı bir geçiş bölgesi, ticaret ve enerji merkezine yükseltilmesi için özel ilgi gören ve önemli bir potansiyele sahip bir alandır.

Doğudan batıya enerjinin bağlanması ve aktarılması ve aynı zamanda Akdeniz’den Karadeniz’e taşınmasında büyük öneme sahip.

Buradan şunu bir kez daha yineliyoruz, ulusal haklarımızın bizim için müzakere edilemez olduğunu, Lozan Antlaşması ve uluslararası hukuka saygı ile uluslararası antlaşmaların uygulanmasını ifade ediyoruz.

Vatanın haklarına göz koyanlar, atalarımızın yapmış oldukları fedakarlıktan asla aşağı kalmayacağımızı, ulusumuza karşı borcumuz olduğunu bilmelidirler. Ülkenin yasalarını savunanlar, atalarımızın atalarına ve borcumuza ulusumuzdan aşağı bakmayacağımızı bilirler.

Bu silahlı kuvvetlere sahip olmaktan çok memnunum, ki bu kriz zamanında, vesayet ve memorandum çıkmazlarından kurtulmak için yaptığımız çabayı destekledi ve desteklemeye devam ediyor. Güvenlik, barışın ve ekonomik gelişmenin öncelikli olan bir bölgenin anahtarıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz