Ana Sayfa Yunanistan Haber “Savaş İstemiyoruz, Ama Anlamaları İçin Bir İki Türk İHA’sı Düşürmemiz Gerekiyor”

“Savaş İstemiyoruz, Ama Anlamaları İçin Bir İki Türk İHA’sı Düşürmemiz Gerekiyor”

6
0

Yunan emekli Hava Korgeneral Athanasios Papanikolau’dan şaşırtan açıklama, “Savaş istemiyoruz, ama anlamaları için bir iki Türk İHA’sı düşürmemiz gerekiyor” dedi.

Alpha televizyonunda Taki Haci ve LİDA Bola’nın programına konuk olan Yunan emekli Hava Korgeneral Athanasios Papanikolau özetle şu ifadeleri kullandı.

“Yunanistan şu anda savaşta bulunuyor. Melez dediğimiz bir savaşa dahil oluyor. Failler değil, propaganda ile mağdur olduklarını söyleyen bir mesaj yaymaya çalışıyorlar.

Siyasi ve askeri makamların kararıdır, ancak benim görüşüm bunlardan bir iki tane düşürmeliyiz. Kaldı ki içlerinde kimse yok, ki insan vurduk diyelim. Karşı tarafa bir mesaj verelim. Elbette çoğu zaman kendi alanlarının üstünde uçuyorlardı ve istedikleri bilgiyi alıyorlardı, ancak ihlallerin olduğu durumlar da vardı.

Eğer bir tane düşürülerse ne olacak:

Çok ciddi bir şeyin olacağını sanmıyorum. Tahminim savaşa varmayacağız, ancak ihlal edilmemesi gereken bazı kırmızı çizgilerin var olduğunu anlamalarını sağlayacağız. Yakın zamanda, 3-4 ay önce İran’da benzeri bir olay yaşandı ve ABD’nin bir İHA’sı düşürüldü. Siyasi liderlik kadrosu orduya güvenmeli ve bu durumu ele alarak mücadele etmek üzere başka bir politikaya girmeliyiz.  Siyasiler tüm sorunları yalnız çözebileceklerine inanıyorlar. Oturup ülkenin şu anda ulaştığı sorunun büyüklüğü hakkında bilgi almaları gerekiyor.

Burada, Suriye’ye yakın zamanda müdahale etmiş bir Türkiye var. Kürtlerin ortadan kaldırılma tehlikesi var. Hiçbir komşunun onunla (Türkiye) iyi bir ilişkisi yok. Dönüp sorunu yaratan bizim olduğumuzu söylüyor ve tarihsel bir bakış açısı da yapıyor.

Mültecilerle aynı şeyi yaptılar, botlarını bizim batırdığımızı söylüyorlar. Oysa Türkiye, bir mülteciler planı yaparak bizi bu şekilde fethetmeyi amaçlıyor. Ülkemiz tehlikede ve önlem alarak harekete geçmeliyiz. Bunlar hangileri?

Bu mesele sadece hükumetin değil. Tüm siyasi partiler oturup ortak bir politikaya sahip olmalı. İç tartışma konusu olmamalıdır. Halk cayır cayır yanıyor, Yunanistan bitti, halen farketmediler.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz