Ana Sayfa Yunanistan Haber SAT Komandolarının Meis’te (Kastelorizo) Nöbet Değişimi Görüntülendi

SAT Komandolarının Meis’te (Kastelorizo) Nöbet Değişimi Görüntülendi

1
1

SAT komandolarının Meis adasındaki nöbet değişimi AFP’nin kadın Yunan foto muhabiri Louisa Gouliamaki’nin yayınladığı fotograflarla Yunanistan’da adeta tozu umana kattı.

Yunanistan Türkiye’ye 2 km uzaklıkta yer alan Meis adasına asker konuşlandırdığı ileri sürüldü. Yunanistan Savunma Bakanlığı ve Genlkurmay Başkanlığı’ndan şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

AFP’nin kadın gözlerinden Yunan foto muhabiri Louisa Gouliamaki yayınladığı fotograflarla Yunanistan’da adeta tozu umana kattı. Meis adasına yanaşan Blue Star turist gemisinden inen SAT komandolarının fotograflarını yayınlaması nedeniyle sosyal medyada tehdit ve hakaretlere maruz kaldı.

Bazı sosyal platformlarda yazılanlar dikkate alındığında, SAT komandolarının adaya geliş sebebinin, Oruç Reis nedeniyle silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinde alınan tedbirler gereği bir aydan bu yana adada bulunan diğer komandolar ile nöbet değişimi nedeniyle Meis’e geldikleri ileri sürülüyor.

Yunanistan’ın bu hamlesi AFP’nin fotoğraflarına yansıdı. Görüntülerde Yunanistan’ın adalar arasında turistik seferler yapan Blue Star turist gemisinden yaklaşık 60 kadar SAT komandosunun adaya ayak bastığını görülmektedir. 28 Ağustos tarihinde çekilen fotoğraf karesinde, feribottan turist kafilesiyle birlikte inen SAT komandolarının tam teçhizatlı olduğu görüldü.

 

1 Yorum

  1. Meis adasinin askerden arindirilmis bir ada olmasi gerektigi Lozan anlasmasi ile belirtiliyor. Yunanistan, yaptigi anlasmalari kendisi cigneyerek saldirgan hareketlere devam ediyor. Ayrica gönderdigi bu askerlerin hayatini tehlikeye atiyor. Türkiye’ye iki kilometre mesafede olan bir adaya asker cikararak, Yunanistan, Anadolu’yu isgal etme gibi hayaller icinde bulundugunu gösteriyor. Yunanistan’i bu hayallerden gercek gündeme cevirmek icin nelerin yapilmasi gerekir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz