Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SARIGÜL ARABACIKÖY CAMİSİ AÇILIŞINA KATILDI

SARIGÜL ARABACIKÖY CAMİSİ AÇILIŞINA KATILDI

20
0

Rodop İli Arabacı köyünde, 2000 yılında yapımı için başvurulan ancak 5 yıl sonra inşaat izni alınan cami, tamamlanarak ibadete açıldı.

Köyde düzenlenen açılış törenine Anavatan Türkiye’den Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, T.C.Gümülcine Başkonsolosluğunda görevli Muavin Konsoloslar Berin Okur ve Murat Sezgin, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, sabık milletvekili Avukat İlhan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Süheyl Çobanoğlu, Federasyonun Batı Trakya temsilcisi Feruh Özkan, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ve çok sayıda soydaş katıldı.

 

Yaklaşık 70 bin Euro harcanan, 5 küçük, 1 büyük kubbeli olarak inşaa edilen caminin iç süslemeleri, çevre düzenlemesi ile kubbelerinin kurşun kaplamaları Şişli Belediye Başkanlığı tarafından yapıldı. Türkiye’den 5 otobüsle gelen konukların katıldığı törende Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından kadın konuklara sarı kaşkol hediye edildi. Kendilerine gelen yardım talebi üzerine camiinin restorasyonunu destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül şunları söyledi:

“1361 yılından beri Osmanlı topraklarında, çoğunluk nüfusu Türk olan bu güzel beldede bir eser bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum. Köklü tarihimizden beri gelen hep dostluk içinde yaşadığımız iki kültür, iki toplum yıllardan beri kardeşlik ve barış içinde beraber yaşamaktadır. Bu güzel topraklarda iki toplumun dostluk içinde yaşadığı beldede bir eser bırakarak yıllardan beri gelen dostluğa katkıda bulunmanın bir Türk olarak onurunu ve gururunu yaşıyorum.”

 

SARIGÜL’DEN JET HIZINDA ZİYARETLER

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cami açılışı için geldiği Batı Trakya’da Gümülcine’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yassıköy belediyesini ziyaret eden Sarıgül, Arabacıköy Camisinin açılış töreninin ardından Yassıköy belediyesi tarafından onuruna verilen öğlen yemeğine katıldı.

Buradan Gümülcine’ye geçen Sarıgül, önce Gümülcine Belediye başkanı Yorgos Petridis ve daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği ve ardından Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğini ziyaret etti. Jet hızıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerin en sonuncusunu Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret ederek tamaladı. Sarıgül Dr. Sadık Ahmet’in mezarına çiçek bıraktı ve dua etti. Buradan Dedeağaç’a hareket eden Başkan Sarıgül hava yoluyla Türkiye’ye döndü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz