Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAPÇI SAĞLIK OCAĞI’NIN CANKURTARAN ARACI YOK, BUNUN SORUMLUSU KİM?

ŞAPÇI SAĞLIK OCAĞI’NIN CANKURTARAN ARACI YOK, BUNUN SORUMLUSU KİM?

22
0

Şapçı Sağlık Ocağı’nın Cankurtaran aracı (Ambulans) yok, bunun sorumlusu kim? İnsan yaşamı bu kadar mı ucuz? Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve İlhan Ahmet, Bölge Genel Sekreterliği’ne seçilen diğer Azınlık seçilmiş siyasetçileri nerede? “Hizmet şimdi başlıyor” deyenler nerede?

Şapçı (Sappes) Sağlık Ocağında Cankurtaran aracının olmaması büyük bir eksiklik ve aynı zamanda insan hayatını hiçe saymaktır. Günümüzde kazalar başta olmak üzere, ani kalp rahatsızlıkları neticesinde insan yaşamının dakikalarla sınırlı olduğu bir dönemde, Şapçı bölgesinde bir Cankurtaran aracının bulunmaması büyük bir eksiklik ve akıl almaz bir sorumluluktur.

Rodop (Rodopi) ili Genel Sağlık İdaresi acaba bu sorumluluğun farkında mı? eğer farkındaysa gerekli müdahalayi ne zaman, nasıl ve ne şekilde yapacaktır?

Evros bölgesi başta olmak üzere, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde yer alan kasabalarda bulunan tüm Sağlık Ocaklarında birer hatta ikişer Cankurtaran aracı bulunurken Şapçı bölgesinde neden yok?

Bölge Genel Sekreterliği tarafından Avrupa Birliği’nin ESPA proğramları kapsamında 21 adet Cankurtaran aracı teslim alınmış ve gerekli bölgelere gönderilmişti. Şapçı bölgesine 2 adet Cankurtaran aracın verileceği belirtilmesine rağmen bir adet dahi verilmedi.

31 Mart tarihinde yayınlanan haberin Yunancası.

<<Παρελήφθησαν το μεσημέρι, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είκοσι ένα νέα, πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, που προμηθεύτηκε μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) για την κάλυψη των αναγκών στα δέκα τρία Κέντρα Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. 

Από δυο οχήματα θα δοθούν σε Σαμοθράκη, Σουφλί, Δίκαια, Προσοτσάνη, Νευροκόπι, Παρανέστι, Ελευθερούπολη, Πρίνο και από ένα σε Ορεστιάδα, Χρυσούπολη, Ίασμο, Σάππες, Σταυρούπολη και Άβδηρα.>> 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz