Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMSUN’DA TÜRK-YUNAN DOSTLUK GECESİ

SAMSUN’DA TÜRK-YUNAN DOSTLUK GECESİ

17
0

Samsunlu iş adamlarının girişimleriyle düzenlenen geleneksel Türk-Yunan Dostluk Gecesi’nin 8.si Samsun Şehir Kulübü’nde gerçekleştirildi. Türk ve Yunan misafirlerin katıldığı gecede dostluk mesajları verildi. 

2000’li yıllarda kurulan dostluk köprüsü 6 yıldır devam ediyor. Samsunlu iş adamları Recep Yılmaz ve Ahmet Ali Bulut’un Kilkis Belediye Meclis üyesi emekli Avukat Thedorakis Pavlidis’le yapılan girişimler sonunda kurulan dostluk köprüsü ile karşılıklı Türk-Yunan dostluk geceleri düzenleniyor.
Samsunlu iş adamı Recep Yılmaz, Türk-Yunan dostluğu yolunda iyi bir mesafe kazanıldığını, düşmanlıkların bittiğini ve aynı kültürü tekrar bir araya getirdiklerini ifade etti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Kavala Ticaret Odası ile ticari ilişki kurduk. Karşılıklı görüş alışverişlerimiz devam ediyor. Fakat daha fazla çaba göstererek, görüşmelerimizi sıklaştırarak samimileştirmek istiyorum” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Samsun’da birlikte yaşayan ve bu coğrafyadan göç etmiş dostlarımızın varlığını bilen birisi olarak, dostluklarımızı nasıl geliştirip, nasıl bir sıcak ilişki kurabiliriz diye 10 yıldır uğraşıyordum. Son üç yıldır içerisinde özellikle Kavala şehri ile Samsun arasında bir kardeş şehir ilişkisi kurabilmek için bir gayret içerisine girdik. Bu gayret sürecinde Kavala Ticaret Odası ile Samsun Ticaret Odası iş birliği protokolü imzaladık. Karşılıklı görüşmelerimiz devam ediyor. Bunları daha da kuvvetli bir hale getirmek ve geliştirebilmek için daha fazla gayret göstermek istiyoruz. Samsun’un dışa açılma çabaları içerisinde bu akşam sizin bu gayretinizi en anlamlı bulduğum girişimler olarak değerlendiriyorum. Çok anlamsız çok gereksiz bir şekilde iki ülke arasında mesafe koymak isteyen insanlara meydanı boş bırakmayalım. Buna devletleri yöneten insanlarında yardımcı olması lazım” dedi. 

Samsun Şehir Kulübü’nde düzenlenen Türk -Yunan gecesinde Türkiye ve Yunanistan bayraklarının bulunduğu pasta kesildi. Ardından Yunanistan Kilkis Belediye Meclis Üyesi Thedorakis Pavlidis, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür plaketi takdim etti. Thedorakis Pavlidis, babasının Bafra’nın Hıdırellez köyünde yaşadığını, 1922 yılında terk etmek zorunda kaldığını, bu nedenle kendisini Bafralı olarak kabul ettiğini söyledi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz