Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMARAS’IN İSRAİL’LE “SOYKIRIMI” ANLAŞMASI!

SAMARAS’IN İSRAİL’LE “SOYKIRIMI” ANLAŞMASI!

18
0

Nea Dimokratia (ND) Partisi Başkanı Andonis Samaras’ın İsrail ile gizli olarak “soykırım” anlaşması yaptığı iddia ediliyor.

Yeni Demokrasi Partisi Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Panos Panagiotopulos, ND Partisinin 5 Mart 2012 Pazartesi günü Atina’da Divani Caravel otelinde “Üç Soykırım, Tarihsel Hafıza-Tanıma Stratejisi” (Yunanlılar, Ermeniler, Süryaniler) konulu bir etkinliğinde bulunmuştu. Panagiotopulos, Samaras’ın geçtiğimiz haftalarda İsrail’e yapmış olduğu ziyaret kapsamında İsrail’de KNESET (İsrail Parlamentosu) Başkanıyla görüşmesinde kendisinden sözde “Pontus Soykırımı”nı Parlamentoya taşıma konusunda taahhüt aldığını belirtiyor.

Panos Panagiotopulos, evet ilk defa bu konunun ortaya çıktığını ve Samaras’ın kendisinin dahi İsrail gezisi sonrasında bu konuyu söylemek istemediğini ifade ediyor.

Panos Panagiotopulos’un katıldığı etkinlikte, Failos Kranidiotis, Sourlas ve YDP Partisi’nin, Yurtdışında Yaşayan Yunanlılar’dan sorumlu bölüm Başkanı Skandalakis’in de bulunduğu belirtiliyor.

 

 YDP’den “Üç Soykırım, Tarihsel Hafıza-Tanıma Stratejisi” etkinliği

 

Hatırlanacağı üzere YDP Partisi, 5 Mart 2012 Pazartesi günü Atina’da Divani Caravel otelinde “Üç Soykırım, Tarihsel Hafıza-Tanıma Stratejisi” (Yunanlılar, Ermeniler, Süryaniler) konulu bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılanlar Prof.Konstantinos Fotiadis, Tarih ve Yeni Helenizm, Mihail Varlas, Tarihçi, Nikos Ligeros, Stratejik Danışman. YDP Başkanı Andonis Samaras’ı ise etkinlikte YDP Atina A bölgesi Milletvekili Panos Panagiotopulos temsil etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz