Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar SAMARAS-VENİZELOS HÜKÜMETİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

SAMARAS-VENİZELOS HÜKÜMETİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

15
0

Yunanistan’da devlet televizyonu ERT’nin kapatılmasıyla patlak veren krizin ardından yeni kurulan Samaras-Venizelos hükümeti ilk bakanlar kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Üçlü koalisyonun ortaklarından Demokratik Sol partinin DİMAR, ERT’nin kapatılmasıyla ilgili anlaşmazlık nedeniyle hükümetten ayrılmasının ardından Başbakan Antonis Samaras hafta sonunda yeni kabineyi açıklamıştı. Yeni kabine bugün Başbakan Samaras başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Samaras, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni bakanlar kurulunun, Yunanistan’ın mali hedeflerini yerin getirme kararlılığından taviz vermeden çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Başbakan ve 19 bakandan oluşan yeni kabinede hükümetin küçük ortağı PASOK’un lideri Evangelos Venizelos Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı’nı üstlenirken, eski Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos Savunma Bakanlığı’na getirilmişti. Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ve Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu’nun yerlerini koruduğu yeni kabinede yeni oluşturulan Kamu Televizyonu’ndan sorumlu Bakan Yardımcısı ise Pantelis Kapsis olmuştu.

Batı Trakya bölgesi Rodop ilinden Milletvekili olan ve ND Partisi hükümetlerinde çeşitli bakanlıklarda Bakan ve Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Evripidis Stilyanidis’in İçişleri Bakanı görevinden alınması ise sürpriz olarak değerlendiridi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz