Ana Sayfa Yunanistan Haber Samaras Türkiye’yi “Haydut” Devlet Olarak Nitelendirdi

Samaras Türkiye’yi “Haydut” Devlet Olarak Nitelendirdi

15
0

Yunanistan eski Başbakanı Samaras Türkiye’ye karşı ağır hakaret dili kullanarak “haydut” devlet benzetmesi yaptı.

Yunanistan eski Başbakanı, Dışişleri Bakanı, Yeni Demokrasi Partisi eski Başkanı ve şimdilerde milletvekili olan Antonis Samaras, Kathimerini gazetesinin Pazar ekine verdiği röportajda, Türkiye ile 25 Ocak 2021 Pazartesi günü yeniden başlayacak keşif amaçlı temas görüşmelerine karşı olduğunu açıklarken, Lahey’e başvurma olasılığına da karşı çıkıyor.

Yeni Demokrasi Partisi içinde oldukça sağ eğilimli bir turum sergileyen Samaras, “Korsanlarla diyaloğ yapmıyorsunuz” diyerek Miçotakis hükümetinin tutumunu eleştirdi ve Pazartesi günü yeniden başlayacak keşif amaçlı temas görüşmelerine karşı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Samaras, “Yayılmacıyı yatıştırmazsınız çünkü bu şekilde daha azılı hale gelir” ifadelerini kullandıktan sonra, keşif amaçlı temas görüşmelerinin başlamasının, Türkiye’ye yönelik her türlü yaptırım görüşmelerini iptal ettiğini sözlerine ekledi.

Samaras röportajın devamında, “Resmi olarak müzakerelere başlayan bir ülkeyi Uluslararası toplumun cezalandırmadığını herkes anlayabilir. Uluslararası hukukun bizim lehimize sunduğu her şeyden ilk başından itibaren daha istifa edeceğiz. Ne yapmamı bekliyorsunuz?” ifadelerini kullanıyor.

Röportajında Batı Trakya’ya da değinen Samaras, “Türk tehdidinin bir sonraki zirvesi, Lozan Antlaşması’nın revizyonunu talep ettikleri Trakya’dır.” Sözleriyle de rahatsızlığını dile getiriyor.

Batı Trakya’da 29 Ocak olayları ve Samaras’ın rolü

1990 yılında Yunanistan Dışişleri Bakanı olan Samaras, Batı Trakya Türk Azınlığına karşı Yunanlı azılı fanatik milliyetçiler tarafından barbarca yapılan 29 Ocak kanlı olaylarının yaşanması öncesinde 26-27 Ocak tarihlerinde Gümülcine’ye gelerek, Metropolit Damaskinos ile yapılan gizli bir toplantıda 29 Ocak olaylarının tertipleyicisi olduğu iddialarını da yabana atmamak gerekir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz