Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMARAS TÜRK SINIRINDA!

SAMARAS TÜRK SINIRINDA!

23
0

Başbakan Antonis Samaras Kastanies (Pazarkule) sınır kapısında. Seçim propagandası kapsamında Batı Trakya’ya gelen Samaras gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Türk-Yunan sınırına geldi.

Türkiye’nin Yunanistan’a açılan kara sınır kapısı Pazarkule ve Kastanies sınır kapısında nöbet tutan askerlere selamlayan Başbakan Antonis Samaras temsili olarak Türk askeri adına Türk tarafından karşılamaya gelen heyet arasında bulunan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’ya yeni dileklerini ileterek hediyesini sundu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve askeri erkanın hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı hediyeler verilirken bazı sorunların da ayak üstü görüşmesi sağlandı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin özellikle iki ülke arasında sınır oluşturan ve yaşanan nehir taşkınları ile her iki ülkenin ekili tarım alanlarının zarar görmesine neden olan Meriç nehri yatağımım karşılıklı iş birliği çerçevesinde temizlenmesi gerektiğini hatırlatarak bu konuda Başbakan Samaras’a iş birliği çağrısı yaptı.

Başbakan Samaras ise konu ile ilgi yanında getirdiği Evros Bölge valisi ile görüşülmesi gerektiğini belirterek sorununun çözümü için gereken neyse yapılmalı dedi.

Başbakan Samaras daha sonra beraberindeki heyet ile hatıra fotoğrafı çektirerek AB tarafından sınır hattına çekilen ve göçmenlerin yasa dışı geçişlerini önlemek adına yapılan 12.5 km lik hatta incelemelerde bulundu.

Bilindiği gibi Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Aralık 2014 günü Edirne’ye gerçekleştirdiği ziyarette Pazarkule sınır kapısına giderek burada Yunan askerlerinin yeni yıllarlını kutlamış ve mevkidaşı Başbakan Samaras’ı telefonla arayarak yeni yıl dileklerini iletmişti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz