Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMARAS: “TEZLERİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ VE ONLAR DA KENDİ TEZLERİNDEN VAZGEÇMİYOR”

SAMARAS: “TEZLERİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ VE ONLAR DA KENDİ TEZLERİNDEN VAZGEÇMİYOR”

22
0

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Yunanistan ve Türkiye’nin aralarındaki farklılıklarla ilgili kendi tezlerinden vazgeçmediğini ancak her iki ülkenin de ilişkilerdeki ılımlı atmosferin bozulmaması için çaba gösterdiğini söyledi.

Samaras, haftalık “Realnews” gazetesindeki demecinde, Türk-Yunan ilişkileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkilerini ne şekilde tanımladığına ilişkin bir soru üzerine, “Hiçbir şey değişmedi. Örneğin Kıbrıs sorunuyla ilgili tezlerimizden vazgeçmiyoruz ve onlar da kendi tezlerinden vazgeçmiyor” dedi.

Yunanistan ile Türkiye’nin “farklılıklara rağmen aralarındaki ılımlı atmosferin bölgede ortaya çıkan büyük tahrikler karşısında çalkantılar olmadan sürdürülmesi için çaba gösterdiğini” ifade eden Samaras, “İki ülke de yanı başında olup biteni görüyor ve son yıllarda aralarında hakim olan sükuneti bozmaya hiç niyeti yok” diye konuştu.

Samaras, Kıbrıs sorunuyla ilgili bir soru üzerine ise adadaki sorunun uluslararası bir sorun olduğunu ve çözümünün bölgede oluşan uluslararası dinamiğe bağlı olduğunu belirtti.

Yunanistan’ın Kıbrıs’ta her zaman Avrupa çerçevesinde ve BM kararları temelinde adil ve kalıcı bir çözümden yana olduğunu vurgulayan Samaras, “Kıbrıs sorunu ikili bir sorun olmayıp uluslararası bir mesele olması nedeniyle bunu bataklıktan çıkaracak çözüm bölgede oluşan uluslararası dinamiğe bağlı. Şu anda bölgemizde dünya çapında tarihsel önemi bulunan işler oluyor. Bunlar bizi nereye götürecek, bunu göreceğiz” ifadesini kullandı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz