Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAĞLIK DEFTERLERİ SON, YERİNİ BAKIN NE ALIYOR

SAĞLIK DEFTERLERİ SON, YERİNİ BAKIN NE ALIYOR

28
0

Yunanistan’da sağlık defterleri artık son. Yerini bakın ne alıyor.

Yunanistan Çalışma ve Sağlık Bakanlığı’nın kararına göre, kademeli olarak sigortalı vatandaşların yeni uygulanacak olan sisteme entegre olmaları için çalışmalara başlandığı açıklandı.

Sigortalı vatandaşlar bundan böyle yeni uygulamaya göre, sağlık hizmetlerinden sadece Sosyal Sigorta Numarası (AMKA) sayesinde hizmet alabilecek.

Ancak kimliklerinin doğrulanabilmesi için AMKA numarasının yanı sıra, her defasında kimliklerini (taftotita) da beraberinde bulundurmaları gerekiyor. EOPPY’nin eczanelerinden yüksek maliyetli ilaç alan sigortalılar sağlık defterlerini kullanmaya devam edecek.

EOPPY tarafından sigortalı vatandaşların elektronik bilgi yazılımı tamamlanıncaya kadar şu aşağıda belirtilen uygulamalar devam edecek.

Sigortalı şahsın sağlık defteri var ve sayfaları bitiyorsa, yeni sağlık defteri almayacak, sadece ek olarak aynı deftere yeni sayfa ilave edilecek.

Sağlık defterinde özel sayfaların bitmesi durumunda ise, bunlar sağlık defterin ebatlarına uygun olarak kaşeli numaralı birer boş sayfa ile değiştirilebilecek.

Bu işlemler önceden ismi İKA olan kurumda yapılabilecek. OAEE sigorta kurumundan emekli olanlar da OAEE’nin bölge kurumuna gitmelerine gerek yok, eğer halen ellerinde İKA-ETAM sağlık defteri bulunuyorsa yukarıdaki işlemi İKA’da yapabilecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz