Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAKIZ ADASI’NDAN TÜRKİYE’YE SİLAH VE PATLAYICI GEÇİRİRKEN YAKALANDILAR

SAKIZ ADASI’NDAN TÜRKİYE’YE SİLAH VE PATLAYICI GEÇİRİRKEN YAKALANDILAR

15
0

Yunanistan’ın Hios (Sakız) adasında şişme bir botta ağır silah ve mühhimat ele geçirildi. Bu sabah Hios ve İnouses arasında 7 metrelik şişme bir botta yapılan aramada 2 tanksavar silahı, 4 adet el bombası, 2 tabanca, 1 adet patlayıcı mekanizması ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Silahlarla birlikte iki Yunanlı ve iki de Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların sorgusunda iki Türk vatandaşının Türkiye’de ikamet ettikleri ve ülkelerinde gerçekleştirilen silahlı saldırılarla bilinen şahışlar oldukları belirtildi.

İki Yunanlıdan biri 22 yaşında Deniz Ticareti Okulunda Aspropirgos’ta öğrenci olduğu ve sorgusunda bu yükü Türkiye’ye geçirmesi için 500 euro aldığını ancak yükün ne olduğunu bilmediğini ifade ettiği belirtiliyor.

Olayı takip eden Yunanistan anti terör biriminin yaptığı ilk değerlendirmeye göre, şişme botta elde edilen silahların Türkiye’de muhtemelen yapılması planlanan herhangi bir saldırıda kullanmak üzere götürülmek istendiği ifade ediliyor. Bu doğrultuda elde edilen bilgiler neticesinde geçmişte Atina, Korinthos (Gürbüz) ve Selanik’te yakalanan bazı şahıslar üzerinde gerekli araştırmanın soruşturmanın yapıldığı ifade ediliyor.

Yunan Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan ilk açıklamaya göre, silahların Yunan Ordusu’nun emvanterinde kayıdı bulunmadığı belirtilirken, önlem ve her ihtimale karşı silah depolarında sayıma başlandığı ifade ediliyor.  

Yakalanan ve Hios Deniz Polisi tarafından el konulan 7 metrelik şişme botun ΕΜMΑ ve ΛΠ 1087-1olduğu belirtildi.

 

GÖZALTILARA DEVAM

Sakız adasındaki şişme botta yakalanan silah ve mühhimatların ardından Yunanistan’da anti terör birimleri yeni gözaltılarla operasyona devam etti. Sakız adasında yakalan 4 kişiden sonra, Atina plakalı bir araçla iki şüpheli daha yakalandı.

Atina’da Eksarhia bölgesinde yapılan baskında ise 9 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, Selanik’te de 3 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Yakalanan şahısların DΗΚΡ-C ile bağlantıları olabileceği ileri sürüldü.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz