Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAHİN KÖYÜNDE ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

ŞAHİN KÖYÜNDE ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

24
0

Türkiye’deki darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için ilk olarak İskeçe ilinin Mustafçova belediyesine bağlı Şahin köyünde okutuldu. İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı İskeçe Müftülüğü İlahi Korosu tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu. Şahin köyündeki mevlide bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Okunan Mevlid-i Şerif’in duasını İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı. Duanın ardından Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

“HER YERDE HER ZAMAN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ŞEY BİRLİĞİMİZDİR”

Başkonsolos Akıncı, “Değerli soydaşlar, 15 Temmuz akşamı hepimizi kahreden, endişelere sevk eden bir manzara ile karşı karşıya kaldık” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

 “Bu milletin incir satarak, buğday satarak kıt kanaat imkanlarıyla aldığı uçağı, helikopteri emanet ettiği insanlar onları yine maalesef bu milletin evlatlarına çevirdiler. Nicelerinin yanında 42 tane özel harekat kahramanını şehit ettiler. PKK’lı teröristler 2 tane özel harekatçı şehit ettiğinde bayram yapıyorlardı. Hiçbir zaman yüz yüze karşılaşmaya cesaret edemedikleri, yüz yüze vuruşamadıkları her biri aslan parçası evlatlarımız. Meclisi bombaladılar, diğer kurumları bombaladılar ve maalesef böyle kahredici bir tablo gördük.  Allah’a çok şükür devletimiz ve milletimiz o kadar diri ki, çabucak müdahale etti, acaba o eski kahramanlıklar erezyona mı uğradı azaldı mı diye endişe eden herkesi şaşırtacak bir şekilde Türk milleti şahlandı Allah’a çok şükür. Bütün dünyaya yetecek kadar kahraman bizde varmış. Nerelerden ne hikayeler çıktı. Buna şükrediyoruz, inşallah devletimiz bütün bu yaraları saracak güçtedir. Şimdi bir temizlik aşamasına geçildi. Bundan sonra kurumlarımız dimdik ayakta. Bakın peygamber ordusu adı Mehmetçik, Muhammed diyemediği için bu millet, saygısından Mehmet der, Mehmetçik der. İnşallah bunların hep üstesinden gelinecek. Sizler de, ben biliyorum, görev sürem boyunca defalarca şahit oldum, bu topraklarda, bu vadilerde, bu kasabalarda nice gönül eri insanlar nice arifler var. Onların temiz yürekleriyle yaptıkları duaların gücünü zaten görürüz. Her zaman sizler de bu duygulara ortak oldunuz, bugün bu mevlid töreni dolayısıyla da bunu gösterdiniz. Teşekkür ediyorum. İnşallah Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin. Her yerde her zaman en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birliğimizdir. Fitnenin, fesadın, tefrikanın ana nedeni sen ben davasıdır. Ben önde olacağım, ben kontrol edeceğim, ben yapacağım. Herkes hayatta bulunduğu yerde kendi hizmetinde ve kendi istikametinde devam etsin. Lütfen birbirimizle uğraşmayalım, rica ediyorum. Bakın İslam dünyası ne halde. Bir selamet yurdu Anavatan vardı, ona da neler yapmaya çalıştılar ama yapamayacaklar. Söylenecek çok şey var. Siz zaten az sözden çoğunu anlıyorsunuz. Hepimizin duyguları birdir, konuşsak da birdir, konuşmasak da. Sözle de anlaşırız gözle de anlaşırız. Biz birbirimizi biliriz. İnşallah bu acılar son bulsun. İnşallah burada ve dünyanın başka yerlerinde herkes barış içinde çoluğuyla çocuğuyla huzur içinde yaşasın. Bakın televizyonlarda seyrettiğimiz manzaralar içimizi parçalıyor. Suriye’nin halini görüyoruz. Herkes için dünyanın her yerinde, derisinin rengi ne olursa olsun, ırkı ne olursa olsun barış, demokrasi, istikrar ve refah temenni ediyoruz. Ben sizlere bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bir araya gelerek bu yürek birliğini gösterdiniz. İnşallah bu manzara devam eder. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum.”

Mevlid töreni sonunda Türk azınlık üyeleri, Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’nın şahsında anavatan Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz