Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “SABAHSIZ GECELER” ADLI KİTAP TANITILDI

“SABAHSIZ GECELER” ADLI KİTAP TANITILDI

22
0

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) tarafından 15 Şubat 2013 tarihinde Gümülcine’nin Chris Eve otelinde düzenlenen etkinlikte, Vildan Serdar tarafından kaleme alınan ‘Sabahsız Geceler’ isimli kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

BAKEŞ’in düzenlediği etkinliğe Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Bayan İrşaad Ekibi Başkanı Cahide Haseki, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü Aydın Ahmet, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kitap tanıtımı BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Cemil Kabza kitap tanıtımında yer alan kişilerin öz geçmişlerini okuyarak, katılımcılara bilgi verdi. Eğitime verdiğimiz önemi, kitap okumaya da vermeliyiz diyen Kabza; BAKEŞ, azınlık eğitimine ve kültürüne katkı sağlamak için kurulmuş olup, bu kurumun kapılarının herkese açık olduğunun altını çizdi.

Rodop milletvekili Ayhan Karayusuf da konuşmasında Atatürk’ün ‘Sanatsız bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur’ atasözüne vurgu yaparak, azınlık toplumu olarak kitaba verilen önemin çok az olduğunu dile getirdi.

Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman da bu kitap etkinliğine katılamayarak göndermiş olduğu mesajında kitabın yazarı Vildan Serdar’ı başarısından dolayı tebrik etti.

Daha sonra kitap tanıtımını içeren konuşmalara geçilerek ilk sözü edebiyat öğretmeni Süleyman Dikme aldı. Kitabı edebi açıdan değerlendiren Süleyman Dikme, kitapta yer alan karakter ve içeriği hakkında katılmcılara geniş bilgi verdi.

Ardından Cahide Haseki söz alarak, kitapta geçen bayan karakterlerden bahsederek, kişiler hakkında bilgi verdi.

Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet de söz alarak, kitapta geçen dini metinler hakkında değerlendirme ve açıklamalarda bulundu. BAKEŞ yönetimini ve kitabın yazarını çalışmalarından dolayı tebrik eden Fehim Ahmet, bu işin Batı Trakya’da zor bir iş olduğuna dikkat çekti.

Son olarak kitabın yazarı Vildan Serdar söz alarak, BAKEŞ yönetimine ve katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Vildan Serdar konuşmasının başında çocukluk yıllarından bahsederek, daha o yıllarda tarihe ve hissetmiş olduğu duygulara yönelik açıklamalarda bulundu. Hatta o yıllarda yatağında el feneriyle bile bir gecede iki çocuk romanı kitabı okuduğu belirterek, kitaplara olan sevgisini dile getirdi. Bu esere başlamasının 15 yılık bir sürece dayandığını ifade eden yazar Vildan; o dönemleri, canlı tanıklarıyla kişilerin ağzından dinlediğini söyledi.

Son olarak katılımcılara kısa bir müzik dinletisi sunularak, ‘Sabahsız Geceler’ adlı kitabın satışı yapıldı. Okuyucular almış oldukları kitabı, yazar Vildan Serdar’a da imzalama fırsatı buldular.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz