Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RUSYA’DAN YUNANİSTAN’A SAVUNMA YATIRIMI ÇIKARMASI

RUSYA’DAN YUNANİSTAN’A SAVUNMA YATIRIMI ÇIKARMASI

34
0

Rusya’dan Yunanistan’a yatırım çıkarması başladı. Rusya’na bir heyet Pazartesi günü Atina’ya geliyor. Heyetin başında Rusya Savunma Bakanı Sergey Soygu olacak ve beraberinde kalabalık Rus işadamlarıyla Atina’ya adeta çıkarma yapacaklar.

Rus heyetinin Atina’daki temaslarında başta Rusya-Yunanistan arasında öncelikli olarak savunma sanayi konularının bütünüyle her alanda ele alınacağı ve herşeyden önce Yunan-Rus savunma işbirliği ilişkilerinde çerçeve anlaşması imzayacakları belirtiliyor.

Bu önemli ziyaret öncesinde hazırlıkların yapılması için Rusya Savunma Sanayi Bakanı Yardımcısı Aleksander Fomin ve Rosoboronexport şirketinin Genel Müdürü Aleksander İsaakin Atina’da bulunuyor.

Rus heyeti Pazartesi günü Atina’da Yunanistan Savunma Bakanlığı Savunma Planlaması Dairesi Başkanı Polikarmo Adamidis, Savunma Yatırımları ve Silahlanma (GDAEE) Dairesi Genel Müdürü Dimitris Georgiopulos ile heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Bu görüşmelerde Yunanistan’ın sorunlu olan ELVO Savunma Sanayisinin Ruslar tarafından satıl alınmasının da ele alınarak bitirlmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ziyaretin ilk günü yapılacak çalışmanın ardından, Salı günü Yunanistan İle Rusya Savunma Bakanları Dimitris Avramopulos ve Sergey Sorgu arasında anlaşma çerçevesi imzalanacak.

Bu anlaşmada ZUBR ve S-300PMU1 sistemlerinin desteklenmesi, Rus Savaş Uçakları ve Gemilerinin Yunanistan’da konuşlanması ve hizmet verilmesi, BMP-3ΗΕL programları, SHORADS sistemi, Kornet-E, 419 TOMA BMP-3 gibi silah sistemlerinin üzerinde durulacağı ve sonlandırılacağı belirtiliyor.

Anlaşmanın en önemli konularından birisi de, Rusya’yın bu silah satımında  100% kendi kredi imkanlarını çok düşük bir faizle Yunanistan’a sunacağı ve 20 yıla varan bir ödeme kolaylığı ve taksitlendirme sağlayacağı ifade ediliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz