Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “RUSYA DEDEAĞAÇ’A KONSOLOSLUK AÇIYOR, TÜRKİYE’NİN SATIN ALDIĞI S-400’LER SALDIRI DEĞİL SAVUNMA SİLAHI,...

“RUSYA DEDEAĞAÇ’A KONSOLOSLUK AÇIYOR, TÜRKİYE’NİN SATIN ALDIĞI S-400’LER SALDIRI DEĞİL SAVUNMA SİLAHI, YUNANİSTAN ENDİŞELENMESİN” DEDİ!

27
0

Rusya’nın Atina Büyükelçisi Maslov, “Rusya Dedeağaç’a Konsolosluk açıyor, Türkiye’nin satın aldığı S-400’ler saldırı değil savunma silahı, Yunanistan endişelenmesin” dedi.

Rusya’nın Atina Büyükelçisi Andrey Maslov, Yunanistan’ın ulusal haber ajansı Atina Haber Ajansı – Makedon Basın Ajansı’na (ANA – MPA) verdiği mülakatta “Türkiye’nin satın aldığı S-400’lere değindi. Büyükelçisi Andrey Maslov, “Türkiye’nin satın aldığı S-400’ler saldırı değil savunma silahı, Yunanistan endişelenmesin” dedi.

“Yunanistan, karşılıklı saygı ve menfaatler bağlamında özel bir ortaktır” diyen Büyükelçi Andrey Maslov, “Diplomatik ilişkilerde 190 yıl tamamlanıyor ve 2019 yılı Yunanistan’da Rus dili ve edebiyatı yılı, Rusya’da da Yunan dili ve edebiyatı yılı olacak” açıklamasında bulundu.

DEDEAĞAÇ’A KONSOLOSLUK

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın yakın zaman önce Moskova’yı ziyaretinde Atina ile Moskova arasında imzalanan anlaşmaya değinen Büyükelçi Andrey Maslov, Dedeağaç (Aleksandrupolis) ve Mora’da (Peloponnisos) Anabolu’ya (Nafplio) 2019 yılında Fahri Konsoloslukların açılacağını belirtti.

Rusya-Türkiye ilişkilerine de değinen Büyükelçi Maslov, “Türkiye, Rusya’nın büyük bir komşu ülkesi ve ilişkilerimiz tatmin edici ve iyi geliştiriyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz