Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar RUM ÖĞRENCİLER, YILBAŞINI İSTİKLAL CADDESİ’NDE KUTLADI

RUM ÖĞRENCİLER, YILBAŞINI İSTİKLAL CADDESİ’NDE KUTLADI

15
0

Rum Ortodoks Cemaati’ne mensup Özel Rum Coğrafyan Lisesi öğrencileri, yılbaşını İstiklal Caddesi’nde kutladı. Şarkılar söyleyen öğrenciler, vatandaşlara da yılbaşı çöreği dağıttı.

Yılbaşına kısa bir süre kalan Özel Rum Coğrafyan Lisesi öğrencileri İstiklal Caddesinde kutlama yaptı. Bu yıl 3. düzenlenen yılbaşı yürüyüşünde öğrenciler şarkılar söyledi. Rumca şarkılar söyleyen Coğrafyan Lisesi öğrencileri vatandaşlara yılbaşı çörekleri dağıtarak iyi bir yıl geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Hayatın , İnsanların gülümsemelerine katkıda bulundukça güzelleştiğini ifade eden Özel Coğrafyan Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu, “Benim herkese tavsiyem bir öğretmen olarak hiç bir şey yapamasak da gülümsememiz ile problemli dostlarımıza, yakınlarımıza, vatandaşlarımıza katkı verebiliriz. En güzel hediyeyi verebiliriz. Ve hayat yanınızda bulunan insanların gülümsemesine katkıda bulundukça güzel diyerek hepinizin yeni yılını kutluyorum ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

İstiklal Caddesi’nde bulunan vatandaşlara dağıtılan çörekler hakkında bilgi veren Demircioğlu, “Bunlar aslında yılbaşı çörekleri. Evlerde yılbaşı gecesi 12’yi 1 geçe evlerimizde kesiliyor. İçinde bir kuruş olabilir, bir çeyrek altın olabilir, eski para olabilir “ dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz