Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RODOS’A SIĞINMAK İSTEYEN FETÖ’CÜLER TUTUKLANDI

RODOS’A SIĞINMAK İSTEYEN FETÖ’CÜLER TUTUKLANDI

31
0

Rodos Adası’na geçen iki aileye mensup 10 Türk tutuklandı. Muğla’nın Marmaris ilçesinden satın aldıkları 8 metrelik yat ile salı günü Rodos adasına geçerek iltica talebinde bulunmuşlardı.

Rodos’tan yayın yapan “www.dimokratiki.gr” isimli internet sitesi, Bölgesel Sığınma Komisyonu’ndan talep tescili isteyen 6 çocuklu ve iki aileden oluşan 10 kişinin salı günü adaya çıktıklarını ve iltica talebinde bulunduklarını yazdı.

Habere göre, ABD vizesi olan aileler ifadelerinde, haklarında yakalama kararı olduğu için sığınma talebinde bulundular ve aynı gün akşam çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. Bunlardan ikisi öğretim görevlisi biri de devlet memuru inşaat mühendisi olduğu belirtiliyor.

Site, çocukların yaşlarının 2 ile 13, yetişkinlerin de 33 ile 39 arasında olduğunu belirtti. “Türkler yasadışı tekneyle adaya geldi. Halk polise haber verdi. Avukat Türklerin birinin Sığınma Komitesi ile görüşmesini talep etti. Görüşmelerin 27 Eylül ve 3 Ekim’de yapılması bekleniyor” ifadelerine yer verdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz