Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar Rashid Mammadov: “Dünya Ermenistan Gerçeğini Bilmelidir!”

Rashid Mammadov: “Dünya Ermenistan Gerçeğini Bilmelidir!”

15
0

Merkezi Selanik’te bulunan Yunan-Azeri Dostluk Derneği Başkanı Rashid Mammadov, Ermeni askeri birliklerinin bir sonraki provokasyon girişimi ile bağlantılı olarak tezler yayınladı. Mammadov, dünyada artık herkesin Ermenistan gerçeğini, Ermenistan’ın saldırgan ve acımasız yanını bilmesi, görmesi gerektiğini ileri sürdü.

“Dünya Ermenistan gerçeğini bilmelidir!”

“12 Temmuz’da Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimleri bir kez daha provokasyona başvurdu ve Azerbaycan-Ermeni sınırındaki Tovuz yönündeki konumlarımızı topçu ateşi kullanarak saldırmaya çalıştı.

Azerbaycan Ordusu tarafından gerçekleştirilen karşı önlemler sonucunda düşman geri püskürtüldü, insan gücü ve askeri teçhizatı ağır hasar gördü. Azerbaycan Ordusu’nun karşı önlemleri yeterliydi ve Ermenistan’ın provokasyonuna kesin olarak yanıt verildi.

Gösterilen videolardan da görülebileceği gibi, Azerbaycan Ordusu, Ermeni askeri birimlerinin konumuna ağır bir darbe indirdi ve bunun sonucunda düşmanın ekipmanı ve insan gücü yok edildi.

Azerbaycan’ın uluslararası konumunun daha da güçlendirilmesi, ülkemizin diplomatik başarısı, Cumhurbaşkanımızın uluslararası arenada ortaya koyduğu girişimlerin önemli desteği ve BM Genel Kurulunun Azerbaycan’ın inisiyatifinde BM Genel Kurulunun özel bir toplantısını yapma kararı, Ermeni lobisi ve yanlısı çevreleri, Azerbaycan’ı istemeyen yabancı güçleri ciddi şekilde endişelendiriyor.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Ermenistan’ın saldırganlık ve faşizm politikasını, Sochi’deki Valday Uluslararası Tartışma Kulübü’nün 16. yıllık toplantısında, Aşgabat’taki BDT Devlet Başkanları Konseyi, Münih Güvenlik Konferansı, Ermeni-Azerbaycan Dağlık Karabağ çatışmasının genel oturumunda maruz bırakması, Adil kararların kabulü, yurtdışındaki Ermeni yanlısı çevrelere ve Ermeni hükümetine ciddi zorluklar getirmiştir.

Ermenistan savaşında, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Ermeni askeri birliklerinin bir sonraki provokasyonu, Ermeni hükümetinin dikkatini uluslararası toplumdan yönlendirmenin yanı sıra ülke içindeki ciddi gerilimleri azaltmayı hedeflemektedir.

Bugün, Ermenistan halkın hükümete olan güveninin azalması nedeniyle derin bir kriz yaşıyor. Ciddi sosyo-ekonomik sorunlar, yolsuzluk, koronavirüsle mücadelede sayısız sorun, insan hak ve özgürlüklerinin bastırılması, siyasi muhaliflerin bastırılması, serbest konuşma Paşinyan hükümetini çok zor bir duruma soktu.

Azerbaycan sınırındaki provokasyonun Paşinyan hükümetinin yabancı düşmanları konusunu abartması ve yetersiz yönetiminin yarattığı sorunları gündemden çıkarması amaçlanıyor.

Paşinyan, dış tehditler karşısında toplumu harekete geçirmenin, muhalefeti silahsızlandırmanın ve hükümete yönelik ciddi tehdidi ortadan kaldırmanın mümkün olacağına inanıyor.

Şu anda, Ermenistan’daki durum çok karmaşık, muhalefetin hükümete karşı birleşme süreci devam ediyor. Pashkina’nın bu tür provokasyonlarla sorunu çözme girişimlerinin herhangi bir sonuç vereceğini düşünmek için hiçbir neden yoktur.

Yine başarısız olan Ermeni hükümeti, konunun özünü gizlemeye, uluslararası ve yerel toplumu yanlış bilgilerle karıştırmaya çalışıyor. Ermeni hükümetinin uydurması ve ölüler hakkındaki bilgilerin gizlenmesi, Ermeni halkında ciddi memnuniyetsizliklere neden olmuştur. Ermenistan’da eylemci protestoları patlak verdi ve eylemciler Ermeni hükümetini sosyal medyada sert bir şekilde eleştirdiler.

Ermeni hükümetinin Azerbaycan askeri birliklerinin konumunu ele geçirdiği ve yeni boyutlar kazandığı iddiaları yalanlar ve yanlış bilgilerden başka bir şey değildir. Bu ülkenin kamu ve aktif sosyal ağ kullanıcıları bile bu tür iddialar hakkında ironiktir.

12 Temmuz’daki olay Azerbaycan halkı tarafından öfkeyle karşılandı. Sosyal ağlarda askeri operasyonlar başlatmak, sıradan vatandaşlar toplamak ve cepheye gitmek, silah almak ve topraklarımızı işgalden kurtarmak için çağrılar yapıldı.

Bir yandan Azerbaycan toplumunda üst düzey bir vatanseverlik sergiledi. Fakat şimdi, 1990’ların başında değil, düzenli bir ordu olmadığı için vatandaşlar topraklarımızı kendi başlarına savunmaya zorlanıyorlar.

İstenmeyen kaotik girişimler sadece düşmanlarımızı mutlu edebilir ve ülkemiz ve silahlı kuvvetlerimiz hakkındaki uydurmalarını genişletmelerine izin verebilir.

Bu nedenle, bazı sosyal ağ kullanıcılarının silah alma ve cepheye gitme çağrıları, bireylerin cepheye yürüyüş düzenleme girişimleri kabul edilemez.

Bugün Azerbaycan’ın güçlü bir ordusu var ve Azerbaycan Ordusu, topraklarımızın işgalden kurtarılması da dahil olmak üzere, Başkomutan’ın emriyle belirlenen her görevi yerine getirmeye hazır ve yerine getirebiliyor.

Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Tovuz bölgesi yönündeki son gerilimin askeri analizi, provokasyonun Ermenistan tarafından başlatıldığını göstermektedir. Ermenistan bu provokasyon için kasıtlı olarak hazırlanmıştır. Ermeni tarafı aniden topçu kullandı ve sonuç olarak Azerbaycan askerleri öldürüldü. Ermeni tarafının kayıplarına Azerbaycan ordusunun misilleme ateşi neden oldu.

“Ermenistan, Azerbaycan’ın Ermeni konumlarına bir İHA aracıyla saldırdığını iddia ediyor. Bu gerçekten çok saçma ve inanılmaz bir iddia.”

Ermenistan, Azerbaycan’ın Ermeni konumlarına bir İHA aracıyla saldırdığını iddia ediyor. Bu gerçekten çok saçma ve inanılmaz bir iddia. Azerbaycan tarafı saldırmak isteseydi, o zaman İHA’yı değil, ordusunun cephaneliğindeki güçlü, yıkıcı araçları kullanırdı.

Ermenistan’ın bu provokasyonu gerçekleştirme hedefi, dikkati sadece ülkedeki zor sosyo-ekonomik durumdan ve COVID-19’daki acınacak durumdan saptırmak değildi. Amaç ayrıca sınırda gerginlikler yaratarak Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü’nü (CSTO) çatışmaya dahil etmekti. Ermenistan CSTO ülkelerini çirkin politikasında köleleştirmeye ve örgütün arkasına saklanmaya çalışıyor.

Ancak umutları kesildi. CSTO içinde sağduyu hüküm sürdü ve örgütün konuyla ilgili planlanan olağanüstü daimi konsey toplantısı iptal edildi. Haberler CSTO web sitesinden silindi. CSTO ülkeleri Ermenistan’ın sinsi niyetlerini de anlıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz