Ana Sayfa Batı Trakya Haber Ramazan’da Toplu İftarları Unutalım

Ramazan’da Toplu İftarları Unutalım

0
0

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Paskalya ve yaklaşmakta olan Ramazan nedeniyle Hıristiyan ve Müslüman vatandaşlara mesaj gönderdi.

Metios mesajında şu ifadeleri kullandı.

“Biz Ortodoks Hıristiyanlar için, Paskalya en büyük dini bayramdır, aile ve arkadaşların kutlama masasının etrafında yeniden bir araraya kavuşmaları için bir fırsattır. Ancak bu yıl Paskalya her yıl bildiğimiz ve yaşadığımızla aynı olamayacak. Toplum olarak Koronavirüse karşı durmamız ve her birimizin sorumluluğu gereği bireysel olarak alışkanlıklarımızı geçici olarak değiştirmemiz gerekiyor. Bu yüzden Doğu Makedonya ve Trakya’dan olan herkese hitap ediyorum: bu Paskalya, köyümüze, baba evimize veya tatil evimize geri dönmemeliyiz. Evde kalacağız, orada dua edeceğiz ve Paskalya masasını sadece kendi insanlarımızla paylaşacağız.

“Aynı uygulama Müslümanlar için de geçerli”

Aynı uygulama, 24 Nisan’da başlayan Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’na kadar olan oruç süresi boyunca Müslüman hemşehrilerimiz için de geçerlidir. Onlar da evde dua etmeleri ve gece yemeklerini, İftar ve Sahur’u yakın bir çevrede, sadece kendi insanlarıyla paylaşmaları gerekecek.

Bu nedenle, bölgemizde veya bölge dışında yaşıyor olsak da, tüm vatandaşları dışarıda dolaşım önlemlerine uymaya devam etmeye, kendi insanlarımızı da ve teşvik etmeye ve önlemleri uygulamaya davet ediyorum.

Ve en önemlisi, bizden daha yaşlı ve savunmasız olan insanlara izah etmeliyiz ve uzak durmalıyız, çünkü onları seviyoruz ve önemsiyoruz.

Bu yıl Nisan ayı derin bir dindarlık ayıdır. Ama aynı zamanda pandemiye karşı mücadelede çok şeyi belirleyecek aydır. Ve bu savaşta hepimiz birlikteyiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz