Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RAMAZAN BAYRAMI BEREKETİ KUZEY YUNANİSTAN’A DA YARADI

RAMAZAN BAYRAMI BEREKETİ KUZEY YUNANİSTAN’A DA YARADI

23
0

Ramazan Bayramı bereketi Kuzey Yunanistan’a da yaradı.

Kuzey Yunanistan Türk turistlerin istilasına uğradı, Dedeağaç’tan başlayarak, Gümülcine, İskeçe, Kavala, Taşoz, Asprovalta, Selanik’te otellerde doluluk oranı yaşanırken, kara kara düşünen, giderlerini karşılamakta zorlanan esnafın yüzü güldü ve ekonomiye doping etkisi yarattı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Bahçeköy (Kipi) sınır kapısından Yunanistan’a giriş yapan Türk turistlerin sayısı şu an itibariyle 4 gün içerisinde 30.000 kişiye ulaştı.

Vize uygulaması engeline rağmen, 20 milyonluk mega kent İstanbul’dan yola çıkan küçük bir bolüm tatilci bölgeyi canlandırdı. Yunanlı yetkililer fazlasıyla memnun, ancak onların da tek derdi, aşırı sağcıların at gözlüğüyle Türk turistler hakkında yaptığı yorumlar ve vize engeli.

Bu olumsuzluklar ortadan kalktığı andan itibaren Kuzey Yunanistan, Türk turistlerin bölgeye yapacakları ziyaretle kalkınacak ve ülke ekonomisine canlılık kazandıracak. Maalesef vize engeli en başta gelen sorunlardan bir tanesi.

EGE ADALARI DA DOLDU TAŞTI

Yunanistan’a ait Ege adalarında da durum bundan farklı değil. Tur şirketlerinin ve deniz gümrük kapılarında yaşanan yoğunluk bunun bir göstergesi. Bayram dolayısıyla Midilli, Rodos, Kos, Sakız adalarında da Türk turistlerin yoğunluğu gözlemleniyor.

BİRLİK Gazetesi olarak önerimiz şudur ki, Kuzey Yunanistan’a yönelik özellikle de yaz aylarında vizenin kaldırılması bölgenin ekonomik açıdan kalkınmasına çok olumlu katkıların sağlayacağını göstermektedir. Yetkili Bakanlıkların bir an önce bu yaz turizm sezonunu da kaçırmadan, yapılacak bir düzenlemeyle vize engelinin kaldırılmasını sağlayacaktır. Unutulmamalıdır; bundan kazanan taraf yine Yunanistan ekonomisi olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz