Ana Sayfa Batı Trakya Haber Rahmi Ali’ye Onur Gecesi

Rahmi Ali’ye Onur Gecesi

0
0

BTAYTD Mucize Tiyatrosu İskeçe Kültür Merkezi’nde ‘Rahmi Ali’ye Onur Gecesi’ düzenledi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), 15 Aralık 2021 Çarşamba akşamı İskeçe Kültür Merkezi’nde Batı Trakyalı şair, yazar ve öğretmen Rahmi Ali’ye Onur Gecesi’ düzenledi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği çatısı altında faaliyet gösteren ‘Mucize Tiyatrosu’ çocukları Kitap Okuma Projesi ile Rahmi Ali’nin kaleme aldığı ‘Fil İle Karınca’ adlı kitabını okudular. Hatice Kadri ile Mucize Tiyatro Sorumlusu Senemahu Topuz okuma çalışmaları ve sunum hazırladılar. Şükriye Memet ise video düzenlemesini yaptı.

Gerçekleşen etkinliğe onur konuğu olarak Rahmi Ali katıldı. Okudukları kitabın yazarı ile buluşan çocuklar hem keyifli vakit geçirdiler hem de farklı bir deneyim yaşadılar.

Etkinliğe davetli olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Barış Çulha katılırken, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak da katılanlar arasındaydı.

BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından kayda alınan sunumlardan oluşturulan video etkinliğe katılan konuklara izletildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz