Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜRKİYE’DE ZAMAN” SERGİSİ ATİNA’DA AÇILDI

“TÜRKİYE’DE ZAMAN” SERGİSİ ATİNA’DA AÇILDI

15
0

“Türkiye’de Zaman/Time in Turkey” konulu fotoğraf sergisi Londra, Viyana, Selanik ve Brüksel’in ardından Atina’da sanatseverlerle buluştu.

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirdiği ve dünyaca ünlü 25 fotoğrafçının Türkiye’yi fotoğrafladığı bir proje olan sergi, Atina Belediyesi Technopolis Kültür ve Sanat Merkezi’nde Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman, Radikal Sol Koalisyon SYRIZA Atina milletvekili Rena Dourou’nun aralarında bulunduğu siyaset, diplomasi, iş ve sanat dünyasından seçkin konukların katılımıyla açıldı.

Zaman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Celil Sağır, dünyaca ünlü 25 fotoğrafçının Anadoluyu fotoğrafladığı başka bir projenin olmadığına işaret ederek, bu yüzden serginin beğeni ve takdir gördüğünü kaydetti. Sağır “Hem biz 25. yılımız nedeniyle kendimizi dünyayla buluşturuyoruz hem de yabancıların gözüyle Türkiye’yi dünyaya tanıtmış oluyoruz” dedi.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, farklı açı ve yönlerden Türkiye’deki hayatları anlatan istisnai serginin Atina’da açılmasına katkı verenlere teşekkür etti.

Birçok renge sahip muhteşem bir ülke olan Türkiye’nin yüksek ekonomik büyüme oranı ile ilerleme kaydettiğini, aynı zamanda birçok modern toplumdaki sorunların çözümüne de katkıda bulunduğunu söyleyen Uras, misafirleri geniş ve çeşitliliğe sahip Türkiye’yi görmeye davet etti.

Atina’nın Türk dostu belediye başkanı

Sergiyi Atina’da misafir eden Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis de, kendisinin bir Türk dostu olduğunu belirterek, bir ombudsmanlık projesi dolayısıyla Ankara ve İstanbul’u bir çok kez ziyaret ettiğini ve dostluklar kurduğunu anlattı.

Serginin çok özellikli olduğunu ifade eden Kaminis “Sonuçta gördüğümüz şey Anadolu havzasında, İstanbul, Selanik ve Atina’nın büyük bir rol oynadığıdır. Büyük şehirlerin bir projede buluştuğunu görüyoruz” dedi.

Kaminis sergideki fotoğraflarda bir yanda Türkiye’nin kültürü ve tarihinin, diğer yanda da gelişmiş yeni yüzünün görüldüğünü belirtti.

Yunanistan anamuhalefet partisi SYRIZA milletvekili Rena Dourou ise serginin zamanlamasına dikkati çekerek, “Şu an gerçekten çok duygusal anlar yaşıyorum. Birçok fotomuhabiri tanıyorum ve hangi şartlar altında çalıştıklarını biliyorum. Bu sergi, İsrail’in Gazze’ye saldırması, Suriye’deki savaş ve Türk-Yunan komşuluk ilişkilerinin kırılgan bir noktada bulunması gibi zor bir dönemde açılan mükemmel bir sergi” diye konuştu.

Sergi, 15 Kasım – 10 Aralık 2012 tarihleri arasında Atina Belediyesi’nin Techopolis Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

25 usta fotoğrafçının çalışmaları, Atina’nın ardından 2013 yılının sonuna kadar Paris, Berlin, Moskova ve New York gibi dünyanın önemli şehirlerinde açılacak sergilerle fotoğrafseverlerin beğenisine sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz