Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TOPLUMSAL HAREKET MERKEZ KURULU”NDAN AÇIKLAMA

“TOPLUMSAL HAREKET MERKEZ KURULU”NDAN AÇIKLAMA

17
0

Kozlukebir Belediyesi “Toplumsal Hareket Merkez Kurulu”, Kozlukebir Belediye Meclisinin dün yaptığı toplantıda alınan kararların bazılarından memnun, bazı kararlarla ilgili de onay vermediğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak “Toplumsal Hareket Merkez Kurulu” yazılı bir bildiri yayımladı:

 

BİLGİLENDİRME

Kozlukebir Belediye Meclisi, 31 Ocak 2012 tarihinde toplanarak Tolumsal Hareket’in onay vermediğ bazı kararlar almıştır. Bu kararlar ve Toplumsal Hareket’in görüşleri aşağıdaki gibidir:

1-Karac’oğlan köyündeki Kozlukebir Belediye Binası’nın zemin kattaki salonu para karşılığında hizmet veren ve merkezi Karac’oğlan köyünde olmayan katılımcılardan para alacak karate kursuna tahsis (belediyemize para ödemeyecek) edilmiştir.

Bölgemizin muhtelif köylerinde çok sayıda iş bekleyen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri mevcuttur. Kozlukebir Belediyesi, kendisine ait bu salonunda öğretmenlerimizi cimnastik, güreş, halk oyunları, badminton, masa tenisi gibi branşlarda öğrencilerden para talep edilmeden görevlendirebilirdi. Böylelikle hem bölgemiz öğretmenleri iş bulmuş hem de başta Karac’oğlan köyü olmak üzere diğer köylerimizden gençlerimiz para ödemeden belediyemizin bu hizmetlerinden faydalanmış olabilirlerdi.

2-Kozlukebir Belediyesi muhalefetinin; 29357/09-12-2011 tarihli dilekçesinde görüşülmesini istediği bazı köylerimizde (Kızılağaç, Kardere) bekar ve dullardan su parası alımı konusunda daha önce yapılan hata düzeltilme yoluna gidilmiştir. Meclis kararıyla, tespit edilmiş bekar ve dullara ödetilmek istenen su paraları iptal edilmiştir. Ancak otlak ve su paralarının birlikte ödetilme konusunda ise herhangi bir ilerleme katedilememiştir.

Kozlukebir Belediye Meclis Üyelerine, bekar ve dullardan su parası alımını iptal ettikleri için memnuniyetlerimizi belirtir, teşekkürlerimizi iletiriz.

3- Kozlukebir Belediyesi, 2012 bütçesi düzenlemesinde; 2011 bütçesinde yer alan fakat paralarını alamayan bölgemiz futbol takımı ve dernekleri 2012 bütçesine aktarılırken Karac’oğlan’daki Π.Μ.Σ. Αράτιου “Η ΕΛΠΙΔΑ” derneği hariç diğer dernekler çıkartılmıştır.

Kozlukebir Belediyesi sınırları içerisindeki yedi dernek, imkansızlıklarla faaliyetlerine devam ederlerken hiçe sayılarak sadece bir derneğe ekonomik katkıda bulunulması bizleri vicdanen rahatsız etmiştir.

Bilgilerinize sunulur. Sevgi ve saygılarımızla.

01 Şubat 2012

TOPLUMSAL HAREKET MERKEZ KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz