Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TERENS KUİK, TÜRKÇE SEÇİM BROŞÜRLERİNE KAFAYI TAKMIŞ VAZİYETTE”

“TERENS KUİK, TÜRKÇE SEÇİM BROŞÜRLERİNE KAFAYI TAKMIŞ VAZİYETTE”

24
0

Terens Kuik, şimdi de Türkçe seçim broşürlerine kafayı takmış vaziyette.

Bağımsız Yunanlılar (Aneksartiti Ellines) Partisi’nin Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri adayı Milletvekili Terens Kuik, Batı Trakya’da seçim döneminde adaylar tarafından dağıtılan seçim broşürlerin Türkçe oluşuna takmış vaziyette ve bu vesileyle de bir İçişleri ve Dışişleri Bakanlarına yönelik birer soru önergesi yatırdı.

Kuik, soru önergesinde, “benim listemde Yunan Bayrağı’nın logo olarak kullanılmasına izin verilmiyor, ancak Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterliği seçimlerinde Türk dilinin kullanılması sizi ilgilendirmiyor mu?” diye soruyor.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚAΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

«Εμένα μου απαγορεύσατε τη χρήση της ελληνικής σημαίας στο λογότυπο του Συνδυασμού μου και δεν σας απασχολεί η χρήση της τουρκικής γλώσσας στο προεκλογικό υλικό στις εκλογές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

Κύριοι Υπουργοί,

Η παρούσα ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών, επειδή αναφέρεται σε θέματα των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την κοινοποιώ στον Υπουργό Εξωτερικών, απλά και μόνο για να γνωρίζει ποιες είναι οι μεθοδεύσεις, στην περιοχή, του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο, εμπλεκόμενο σε εσωτερικά μας ζητήματα, να επηρεάσει ψήφους κι εκλογικό αποτέλεσμα.

Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών,

Στην προκήρυξη των Αυτοδιοικητικών εκλογών έχετε απαγορεύσει στα λογότυπα των Συνδυασμών, Δημοτικών και Περιφερειακών, τη χρήση σημαιών, χωρίς να εξαιρείτε την ελληνική σημαία, τη σημαία της Πατρίδας μας, με ποινή ακύρωσης του περιφερειακού Συνδυασμού μου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, στο οποίο και απαγορεύσατε την ελληνική σημαία, την οποία ήθελα για λόγους εθνικού σκοπού, στη συγκεκριμένη περιοχή, να χρησιμοποιήσω στο λογότυπο.

Οι φτηνές δικαιολογίες με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.

Αλλά δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορο το γεγονός, ότι δεν βάλατε απαγορευτική ρήτρα στη χρήση της τουρκικής γλώσσας στα όποια διαφημιστικά φυλλάδια, κάρτες, καρτούλες και αφίσες υποψηφίων συμβούλων Δήμων της Θράκης και της ΑΜ-Θ Περιφέρειας.

Σας γνωστοποιώ ότι τα φαιδρά επιχειρήματα υποψηφίων συμβούλων, ότι χρησιμοποιούν σε προεκλογικό υλικό και την ποντιακή γραφή, το θεωρώ άκρως προσβλητικό, πολύ περισσότερο όταν την ταυτίζουν με την χρήση της τουρκικής γλώσσας.

Μέσα σε όλα, είναι το ίδιο εξοργιστικό, υποψήφιοι να αναφέρονται στην Κομοτηνή στα τουρκόγλωσσα φυλλάδια τους ή κάρτες με το όνομα Γκιουμουλτσίνε, που αποτελεί και έναν διακαή πόθο του τουρκικού Προξενείου, όπως μεθοδεύεται και με το κόλπο της θεώρησης τουρκικών διαβατηρίων στις πύλες εισόδου στην Ελλάδα και κυρίως στους Κήπους του Έβρου.

Σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες τουρκόγλωσσου διαφημιστικού υλικού από τους δυο Περιφερειακούς Συνδυασμούς, που στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν θέλουν να το «παίξουν» …ανεξάρτητοι!

Προσωπικά απορώ πώς είναι δυνατόν οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων και κυρίως της ΝΔ, να αποδέχονται τους εκλεκτούς τους Συνδυασμούς να προσκυνούν κατ’ αυτόν τον τρόπο το τουρκικό Προξενείο.

Αφήνω, στην κρίση σας, κ. κ. Υπουργοί, το γεγονός ότι για κάποιες ψήφους που κατευθύνει το Προξενείο, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι είτε σπεύδουν να συγχαρούν εκείνους που κατεβαίνουν στο Ευρωψηφοδέλτιο του DEB είτε εκείνους που ονομάζονται ως οπαδοί των «Γκρίζων Λύκων».

Όπως διαπιστώνετε κ. κ. Υπουργοί, κανένας Βουλευτής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει αποτολμήσει να διαμαρτυρηθεί δημόσια, να ξεσκεπάσει τις μεθόδους του Προξενείου δημόσια ή να καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Το πράττω, ανησυχώντας, για καθαρά εθνικούς λόγους.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:

Η επίσημη γλώσσα του Κράτους είναι ή δεν είναι η Ελληνική;

Οι εκλογές γίνονται ή δεν γίνονται (από την προκήρυξη του ΥΠΕΣ έως τα ψηφοδέλτια), στην ελληνική γλώσσα και μόνο;

Αφού γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή της Θράκης με την αντεθνική παρεμβατικότητα του Προξενείου, γιατί δεν βάλατε ως ρητό όρο, με τις όποιες ποινές ακυρότητας των παρεκτρεπομένων, την απαγόρευση της χρήσης σε όποιο προεκλογικό υλικό, άλλης γραφής, πλην της Ελληνικής;

Σκοπεύετε να θέσετε αυτό το ζήτημα στους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Σας απασχολεί, επιτέλους, η αντιμετώπιση μιας σοβαρής κατάστασης στην περιοχή της Θράκης με σεβασμό στο Ελληνικό Σύνταγμα και με σεβασμό στους νόμους της Πατρίδας μας;

 Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz