Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “OTELLERİ BİTİRİN BİRLİKTE İŞLETELİM”

“OTELLERİ BİTİRİN BİRLİKTE İŞLETELİM”

12
0

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, Yunanlı iş adamlarının kendileriyle görüşmek için sırada beklediğini söyledi. Şahin, “Bize teklif üzerine teklif getiriyorlar. Yarım kalan otelleri bitirin, birlikte işletelim diyorlar. Teklif getiren o kadar çok ki, artık biz seçiyoruz.

‘Sen gel, sen gel, sen gel’ diye çağırıyoruz.” dedi.

BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, yönetim kurulu üyeleri Süleyman İnan ve Nurettin Göler ile birlikte düzenlediği basın toplantısında derneğin çalışmalarını anlattı.

BALKANSİADın şuan 247 üyesi bulunduğunu ve yılsonuna kadar üye sayısının 300’e çıkacağını belirten Şahin, yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Şahin, bir yılda 5 sinerji toplantısı yaptıklarını ve ekonomi zirvelerini Bursa yerine farklı ülkelerde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Balkanların ticari potansiyeline değinen Şahin, gerçekleştirilen toplantılar ve ikili görüşmelerin iş bağlantılarını da beraberinde getirdiğini ifade etti. Son yıllarda Türk işadamlarının bu ülkelerde el üstünde tutulduğunu dile getiren Şahin, Yunanistan’da yarım kalan otellerin tamamlanması için Türk işadamlarına gösterilen ilgiye dikkat çekti.

“YUNAN İŞADAMLARI SIRAYA GİRİYOR

Yunanistan’da 5 otel sahibinin, yarım kalan otellerin tamamlanması önerisinde bulunduğunu hatırlatan Şahin, şöyle konuştu: “Bunlar marka oteller. Türkiye’deki marka otellerin üçte biri, dörtte biri fiyatına ‘tamamlayalım, ortak olalım, hatta fazla katılım olursa, fazlası sizi olsun, yüzde 50 değil, yüzde 70 sizin olur’ deniyor. Yani Yunanistan’daki eski kemikleşmiş yaklaşım yok. ‘Yeter ki alışveriş yapalım, yeter ki destek olun’ deniyor. Yunanistan işadamlarının bize karşı eski tutumları kesinlikle yok. Tam aksine, biz orada o kadar rahatız ki kendimizi daha iyi, üst bir konumda hissediyoruz. Onlar karşımızda görüşürken 80-90 kişi ile ‘sen gel, sen gel, sen gel’ diye çağırıyoruz. ‘Ben mi geleyim’ diyor, ‘ben tekrar görüşmek istiyorum’ diyor. Yunanistan’daki işadamları yapıyor bunu yani sıra bekliyorlar. Kosova’da, Makedonya’da da aynısı oluyor. Yeter ki oraya yatırım yapalım, yeter ki onlarla görüşelim. Onlarla ilk görüşmemiz bile onlar için çok büyük heyecan.

Şahin, Balkanlarda inşaat, tekstil, tarım, orman ürünleri, enerji ve turizm alanlarında yatırım imkanlarının bulunduğunu ifade etti.

Bursa ile Balkanlar arasında uçak seferleri yapılması konusundaki görüşlerini açıklayan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ise bir iki deneme yapıldığını ancak devam edilemediğini hatırlattı. Şehrin İstanbul’a yakın olmasının çok büyük bir dezavantaj olduğunu dile getiren Varlık, buna rağmen Balkanlarla en fazla ilişkisi olan Bursa’dan Balkanlara uçak seferinin mutlaka yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz