Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “OKULLARI KAPATILAN MİNİK YAVRULARIMIZIN MAĞDURİYETİNİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

“OKULLARI KAPATILAN MİNİK YAVRULARIMIZIN MAĞDURİYETİNİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

27
0

Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan “Batı Trakya’da Okulları kapatılan minik yavrularımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi.

Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gökçeada’da Özel Rum ilk, orta ve lise okullarını açtıklarını dile getirdi. Bülent Turan, “Lozan Anlaşması gereğince ülkemizdeki Rum asıllı yurttaşlarımızın en temel hakkı olan okuma haklarına hükümetimiz döneminde gereken önem en üst seviyede verildi” dedi.

“Geçen sene itibarı ile ilkokulun yanı sıra Gökçeada’mızda Rum Lisesi de açtık. Biz büyük bir milletin evlatları olarak bu gelişmelerden gurur duyuyoruz” diyen Turan sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim ülkemizde kim varsa hangi ırktan, hangi etnik kökenden olursa olsun onlara sağlık hizmeti vermekten, eğitim hizmeti vermekten gurur duyuyoruz keyif alıyoruz. Fakat bir hakkımızda şudur. Biz nasıl ülkemizdeki Rum vatandaşlarımız için bir takım adımlar atıyorsak, onların vakıfları için onların eğitimleri için bir takım adımlar atıyorsak ayni hassasiyeti, Yunanistan’dan bekleme hakkımız var. Batı Trakya’daki Türk kardeşlerimiz için Yunanistan Devleti’nden de aynı hassasiyeti bekliyoruz Bizler burada olmaktan mutluluk duyuyoruz, okulları açtığımız için gurur duyuyoruz. Buradan Yunanistan Devleti’ne çağrıda bulunmak istiyorum. Biz Türkiye olarak bütün vatandaşlarımıza nasıl eşit haklar veriyorsak Yunanistan Devleti de Batı Trakya’da yaşayan Türklere aynı hakları vermesini istiyoruz. Okulları kapatılan minik yavrularımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istiyoruz.

Kaynak: Çanakkale Demokrat Gazetesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz