Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “MEDYA VE TEMSİL” BİHLİMDER KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

“MEDYA VE TEMSİL” BİHLİMDER KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

29
0

BİHLİMDER 23 Mart 2018 Cuma akşamı saat 20:30’da düzenlediği konferansın konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi iletişim profesörü Prof. Dr. Mete Çamdereli’ydi. Çamdereli “Medya ve Temsil” konusunda güncel ve dikkat çekici konularda görsel eşliğinde dinleyicilere yararlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu yönetim kurulu üyesi Ahmet Kasap’ın yaptığı konferans, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet’in açılış konuşmasıyla başladı. Konferansın faydalı geçmesini temenni eden başkan, Prof. Dr. Mete Çamdereli’ye ve konferansa ilgi gösteren soydaşlara teşekkür etti.

Başkanın ardından sözü Prof. Dr. Mete Çamdereli aldı. Çamdereli konuşmasında katılımcılara televizyon ve sosyal medyada izleyicilere ve takipçilere reklamlarla verilen mesajlar, kitle iletişim araçlarında kullanılan ikonlarla oluşturulan ve oluşturulmak istenen algı, gündemde olan özçekim, görünürlülük ve özellikle dinsellikle hayatımıza giren kırılmalara vurgu yaptı. Dinselliğin dinin rükünlerinden ve aslından değil, farklılaştırılmış, dönüştürülmüş bir türü olduğunun altını çizen konuşmacı, bunun giderek dinin kendisi gibi algılanmaya başlandığını belirtti. Sosyal medyanın kendi imkanlarını “bedava” açmadığını, aslında onu kullanarak kullanıldığımızın vahametini fark etmemiz gerektiğini söyledi.

Medya ve Temsil konusunun çok yaygın olduğunu, medyada kadının rolü, reklam ve kadın, halkla ilişkiler ve kadın, medya ve çocuk ve bunlara benzer daha birçok açıdan ele alınabileceğini söyleyen Çamdereli, medyanın kapsam sınırları takip edemeyeceğimiz bir duruma geldiğini dile getirdi. Çamdereli, medyada bir takım temsil biçimler olduğunu, bu temsil biçimlerini oluşturan reklamların ise iletişimin lokomotifi olduğu belirtti. Ayrıca, reklamların insanları çok etkilediğini, adeta reklamlarda görünenler gibi yürümeye, hayatı şekillendirmeye başladığımızı dile getirdi. Artık televizyonun sosyalleşme gücünün özlenmeye başlandığını belirten Çamdereli, önceleri insanlar televizyon izlemek için komşularına gider, aynı ekranda izler, aynı ortamda sohbet ederken, artık bu tür ortamların ve tek ekranların kalktığını, bunları yerine bireysel ekranların ön plana çıktığını ifade etti.

Bir buçuk saat süren konferansta verdiği farklı örneklerle toplum içerisinde oluşturulan algılardan da bahseden Çamdereli’ye konuşması sırasında katılımcılar da sorularla eşlik ettiler.

BİHLİMDER tarafından düzenlenen “Medya ve Temsil” konulu konferansa, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos İbrahim Işık, Kozlukebir Belediyesi’nden Hemetli Bölgesi Başkan Yardımcısı İsmail Molla Mehmet, Mehrikoz Bölgesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kasap, meclis üyesi Av. Mehmet Arnavut, Rodop İli SÖPA Derneği Sayman İdris Hasan ve üye Mehmet Serdar ve soydaşlar katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz