Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ŞİMDİ OKULLU OLDUK, SINIFLARI DOLDURDUK, SEVİNÇLİYİZ HEPİMİZ YAŞASIN OKULUMUZ”

“ŞİMDİ OKULLU OLDUK, SINIFLARI DOLDURDUK, SEVİNÇLİYİZ HEPİMİZ YAŞASIN OKULUMUZ”

15
0

Yunan devleti Batı Trakya’da camilerin içine girerek ve camileri ele geçirerek Azınlığın dini kimliği ile birlikte milli kimliğini de asimile etmek istiyor. Bu da yetmiyor, son yıllarda Azınlık Okullarındaki eğitimin kalitesini düşürerek, Azınlık ailelerinin “Yunan devlet okullarında daha kaliteli eğitim var, çocuklarımızı oraya götürelim” uygulamasında gördüğü ışıktan sonra kolları sıvadı ve Azınlığı entegre değil, asimile ederek yok etmek için ekonomik krize rağmen programı kesintisiz uygulamaya devam ediyor. Bu düşünce ve hareketle, Batı Trakya Türk Azınlığına ait Camiler ve Okullarda “240 İmam Yasası” çerçevesinde görev yapacak olan “tayinli din adamları”nı Üniversite öğretim üyelerinin eğiteceği bir uygulamayla yola devam ediyor

Azınlığın bu hassas konuda tepkilerini dikkate almayan Yunan devleti, aralarında ilkokul mezunu olan “tayinli din adamları”nı devlet okullarında Kur’an öğreticisi olarak eğitip okullu yapmak üzere program hazırlığı içinde olduğu belirtiliyor.  

Yerel Yunan basında yer alan habere göre, Kur’an öğreticisi programına dahil olanlar, Hıristiyan dini ve diyalog çerçevesinde Ortodoks ve İslam dinleri konusunda eğitim alacakları ifade ediliyor.

“240 İmam Yasası” çerçevesinde Din öğreticilerinin (İerodidaskalos) olarak Rodop (Rodopi), İskeçe (Xanthi) ve Meriç (Evros) illerinde görevlendirilen “tayinli din adamları”na yönelik olacak eğitim programında Yunan dili konusunda da eğitime tabi tutulacakları belirtiliyor.

MÜSLÜMAN DİN ADAMLARINA HIRİSTİYANLIK VE ORTODOKSLUK HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK.

Hayata geçirilerek eğitim program Ortaokul ve Listelerde görev yapacak Hıristiyan dinini öğreten din dersi öğretmenleri ile Kur’an öğreticisi (İerodidaskalos) olarak görev yapacak Azınlık mensuplarını kapsayacak. Bu çerçevede her iki dinin öğreticilerinin biraraya gelmeleri ve ortak bazı dersler almaları hedefleniyor.

Eğitim programı kapsamında Ortodoksluk ile İslam Dini arasındaki etkileşim anlatılacak. Ayrıca Müslüman din adamlarına Hıristiyanlık ve Ortodoksluk konularında bilgi verilecek.

“240 imam”ın oluşturulacak eğitim programında Ortodoks Hıristiyan dinini öğretenler ile İslam Dinini öğretecek kişilere yönelik olacağı ve her iki dinin doğru bir şekilde eğitilmesi için pedagojik formasyon derslerinin de yapılacağı belirtildi.

Ortodoks Hıristiyan dini ile İslam dinini öğretecek kişilerin, “birlikte yaşama, çevre” gibi konuların yanı sıra Yunan dilini de ders olarak işleyeceği kaydedildi.

Eğitim programı çerçevesinde Ortodoks Hırisiyan dini ile İslam Dinini devlet okullarında eğitecek kişilerin aynı okulda birlikte çalışma ve birlikte yaşama konusunda pratik derslerin de yapılacağı kaydedildi.

Basında yer alan haberlere göre “tayinli din görevlileri”ne yönelik düzenlenecek eğitim programında; din dersinin devlet ilkokul, Ortaokul ve Liselerinde eğitimi, Din dersinin kültürlerarası önemi, kültürlerarası din eğitimi örnekleri, “Ortodoks Hıristiyan inancı, kutsal yazı, din alimleri, Kilise tarihi, diğer çağdaş dinlerin ve özellikle İslam Dininin çağdaş okullarda okutulması, “İslam Dininin devlet okullarında okutulması, “Kur’an-ı Kerim, Sünnet, Fıkıh, İslam tarihi, felsefe, tasavvuf, diğer dinlerin ve özellikle Ortodoksluğun devlet okullarında okutulması, Yunan dili, Hıristiyanlıkla İslam arasındaki diyalog, “Trakya’nın örf, adet ve gelenekleri gibi konuların işleneceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz