Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “MADE IN GREECE” MÜHRÜ TAŞIYOR!

“MADE IN GREECE” MÜHRÜ TAŞIYOR!

24
0

Yunanistan ilk insansız hava aracını üretti ve “Made in Greece” mührünü taşıyor.

Yunanistan ilk insansız hava aracını üretti ve “Made in Greece” mührünü taşıyor. HCUAV RX-1adı altında üretilen hava aracı normal bir insan ağırlığında (75-80 KG), kanat genişliği 4m, saniyede 2.8 km hızla havalanıyor, saatte 190 km hıza ulaşabiliyor. 11 saat havada kalabiliyor ve 150 km mesafeye kadar 2 km yükseklikte gece gündüz uçabiliyor ve üzerinde taşıdığı kameralarla anında görüntüyü merkeze akatardığı belirtiliyor.

36 ay önce yapımına başlanan ve ilk uçuşunu 4 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştiren HCUAV RX-1hava aracı ilk denemesinde yaklaşık 15 dakika havada kalarak büyük başarıyla da yere indiği belirtiliyor. İnsansız hava aracı önümüzdeki hafta ilk defa Selanik Enternasyonal Fuarı’nda sergilenecek. 

Trikala şehrinin Farkadona kasabasında savunma sanayi başta olmak üzere değişik alanlarda üretim yapan “Spacesonic” şirketi tarafından sivil olarak üretilen HCUAV RX-1hava aracı askeri amaçla kullanılması için gerekli çalışmaların yapıldığı da belirtiliyor.

Projenin geliştirilmesi aşamasında Selanik Aristotelio Üniversitesi ile Trakya Dimokritos Üniversitesi tarafından destek alındığı ve hassas elektronik cihazların bu iki Üniversite’nin katkılarıyla geliştirildiği belirtiliyor.

Hava aracının üzerindeki haberleşme iletişim sistemini “İntracom Defense Electronics” şirketinin geliştirdiği ifade edilirken, mobil istasyon, akıllı yazılım ve GPS sistemlerinin de merkezi Selanik’te bulunan MLS şirketi tarafından geliştirildiği ve monte edildiği belirtiliyor.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x4sdc7r_yunanistan-insansiz-hava-araci_news

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz