Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “KUSURA BAKMAYIN CAMİ’DE SERGİ VAR, VEREMİYORUZ”

“KUSURA BAKMAYIN CAMİ’DE SERGİ VAR, VEREMİYORUZ”

24
0

Selanik Belediyesi talebe “jet hızıyla” yanıt verdi ve “malesef talebinize cevap veremiyoruz, Cami’de sergi var” diyerek bu yıl da yine olumsuz cevap verdi.

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Selanik’te Bayram Namazı’nı kılmak üzere Belediye Başkanı Yannis Butaris’ten Yeni Cami’nin kendilerine tahsis edilmesi için resmi başvuru yapmışlardı, ancak başvuruya bu yıl yine olumsuz yanıt geldi.

Yine geçtiğimiz yıl yapılan başvuru kabul görmemişti, dolayısıyla da Bayram Namazı’nı kılmak için Cami bulamadılar ve Bayram Namazı’nı Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin kendi imkanlarıyla kısıtlı alanda meydana getirdikleri Osmaniye Mescidi’nde eda etmek zorunda kalmışlardı.

Bu ayrımcılık neden?

Oysa içinde sergi olmasına rağmen 2013 yılı Ramazan Bayramı’nda İskeçe bölgesinden olan ve “240 İmam Yasası”yla görev alan din görevlilerinden iki kişi Yeni Cami’de kendi kendilerine Bayram Namazı kılmışlardı. Şimdi herkesin aklına şu soru geliyor, Selanik Belediyesi bu ayrımcılığı neden yapıyor? demek ki Yunan derin devletinin politikası ekonomik krize rağmen Batı Trakya Türkleri üzerinde milim şaşmadan harfiyen uygulanıyor.

Bizim Belediye Başkanı Yannis Butaris de kendisini ziyaret eden veya kendisinin Türkiye’deki temaslarında Türk mevkidaşlarına ve Türkiye’den gelen yetkililere icraattan uzak bol keseden boş martıfal atarak “kuru sıkı hava” basmaya devam ediyor.

Bu durumu, Narlıköy Türk İlkokulu’nda 1967 yılında okuduğum bir çocuk şarkısıyla izah etmeye çalışayım. 

Köpek uçmak istemiş
Birgün kargaya gitmiş
Karga ona anlatmış
Bizimki de inanmış

Tırmanıp koşa koşa
Balkonun kenarına 
Açmış ayaklarını
Dikmiş kulaklarını 

Havlayıp birkaç kere 
Atmış kendini yere
Köpek ölmüş. Vah vah vah!
Karga da gülmüş. Hah hah hah!   

 

 

 

   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz