Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EVET” DEDİ, YUNANİSTAN 40 YILLIK GAZETECİYİ VİZESİ OLMASINA RAĞMEN GERİ ÇEVİRDİ

“EVET” DEDİ, YUNANİSTAN 40 YILLIK GAZETECİYİ VİZESİ OLMASINA RAĞMEN GERİ ÇEVİRDİ

21
0

Yunanistan’dan transit geçerek Makedonyaya (FYROM) gitmek isteyen Keşanlı gazeteci Necdet Uybaş,Yunanistan’ın Kipi Sınır Kapısı’ndan geri çevrildi.

Makedonyaya (FYROM) Yörük Türkleri ile ilgili düzenlenen festivali takip etmek için İstanbul’dan kalkan bir firmaya ait otobüsle gitmek isteyen Keşanlı gazeteci Necdet Uybaş’ın pasaportu İpsala Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kipi Sınır Kapısı’nda Gümrük Polisi tarafından alıkonuldu.

Uybaş’a Makedonyanın (FYROM) başkenti Üsküp’e mi gittiğini soran Yunan Gümrük Polisi”evet” cevabının ardından otobüsten bagajlarını indirmesini istedi.

Daha sonra Yunan vizesinin olduğu pasaport’un arka sayfasına siyah bir damga vuran polis Uybaş’ın ülkeye giremeyeceğini söyledi.

Gazeteci Uybaş, yaptığı açıklamada, 40 yıldan bu yana Keşan’da bir çok yaygın basın kuruluşuna haber yaptığını ve 20 yıldan bu yana da Yunanistan’a sorunsuz girip çıktığını ifade ederek,Yunan makamlarının bir açıklama yapmadan kendisinin ülkelerinden transit geçmesine bile müsaade etmemelerini garip karşıladığını söyledi.

“Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin, Gazeteci Nejdet Uybaş’ı arayarak geçmiş olsun dedi ve bir gazeteciye yapılan bu hareketin yanlış olduğunu ve olayı şiddetle kınadığını belirtti.

İlhan Tahsin, “Kipi Sınır Kapısında pasaport kontrolü yapan Yunanlı polisin davranışını keyfi uygulama olarak görmekteyim. Bir meslektaşımıza yapılan bu hatalı uygulamanın bir an önce ülkemiz Yunanistan makamları tarafından düzeltilmesini talep ediyorum” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz