Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BEREKET KONVOYU” KARGILI SARICA’DA 2.500 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERDİ

“BEREKET KONVOYU” KARGILI SARICA’DA 2.500 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERDİ

16
0

Bayrampaşa Belediyesi Bereket KonvoyuRodop ili Kargılı Sarıca köyünde yaklaşık 2.500 kişiye iftar yemeği verdi.

22 Temmuz 2014 akşamı düzenlenen iftar yemeğine başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Bereket Konvoyu Koordinatörü Mustafa Hatipler, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif‘in yanısıra yaklaşık 2.500 kişi katıldı.

İftar yemeği programı Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı ve ardından okunan ezandan sonra hep birlikte iftar açıldı. İftar sonrasında İsrail’in Gazze’de Müslümanlara yaptığı zulümün durması için hep birlikte dua yapıldı.

Yapılan selamlama konuşmalarında “Bereket Konvoyu Projesi Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Hatipler Kargılı Sarıca köyü halkına teşekkür etti. Hatipler yaptığı konuşmasında, her yıl Balkanlar’da yaklaşık  80-100 kişilik birekiple sizin gibi değerli dostlarla iftarımızı paylaşıyoruz. Programın burada olması için çaba sarfeden Seçilmiş Müftülerimiz İbrahim Şerif ve Ahmet Mete beye,bir teşekkürüm de Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı sayın Petridis’e dir” dedi.

Müftü İbrahim Şerif de kürsüye gelerek yaptığı selamlama konuşmasında, Bayrampaşa Belediyesine teşekkür etti ve biz Anadolu’dan memnunuz, inşallah Anadoluda Rumeli’den memnundur. Allah birliğimizi bozmasın, Allah bizi dünyada Anavatansız, ahirette de imansız bırakmasın” dedi.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da yaptığı selamlama konuşmasında Bayrampaşa Belediyesine ve Mustafa Hatipler’e teşekkür ederek, bizler buradayız,  kültürümüzle, kimliğimizle, her şeyimizle yüzyıllardan beri buralardayız. Sizler bizlersiz, bizler de sizlersiz olamıyoruz. Biz, gönül kapılarımızı açtık ve Kutsal Ramazan ayında sizleri bekliyoruzinşallah hep birlikte oluruz. Filistin’de Müslüman kardeşlerime yapılan zulmü kınıyorum” dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Balekoğlu da yaptığı konuşmasında, “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla yollara çıkan konvoyumuz tam on yıldır Türkiye ile Balkanlar arasındaki kardeşlik köprüsünü pekiştirmeye devam ediyor.Bu iftar sofraları aynı zamanda ülkemiz ile Balkanlar arasında dostluk ve kardeşlik bağları kurmaktadır” dedi.

Son olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener geldi. Başkonsolos Şener, konuşmasında Bayrampaşa Belediyesi’ne, bu iftar sofrasının açılmasında tüm emeği geçen herkese, Kargılı Sarıca köyü halkına, “Bereket Konvoyu Projesi Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Hatipler‘eteşekkür etti. Başkonsolos Şener, Gazze’de Müslümanların, Irakta Türkmenler ile Çin Doğu Türkistan’daki Türklerin zulme uğradıklarını dile getirdi.

Selamlama konuşmalarının ardından ilahiler eşliğinde semazen gösterisi sunuldu. Program son olarak halk müziği‘nin birbirinden güzel şarkıları ile son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz