Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “AGAPİTOS PASTANELERİ” İÇİN YOLUN SONU!

“AGAPİTOS PASTANELERİ” İÇİN YOLUN SONU!

15
0

Yunanistan’da hemen hemen onlarca işyeri ekonomik kriz yüzünden ya kepenk kapatıyor veya iflas dilekçesini mahkemeye sunuyor.

Bu şirketlerden bir tanesi de merkezi Selanik’te bulunan ve 1944 yılından beri değişik bölgelerde faliyet gösteren şekerleme ve pasta tatlı unlu yiyecekler şirketi “Agapitos Gastronomi A.Ş” (Αγαπητός Γαστρονομία Α.Ε.) iflas ettiği belirtildi.

Selanik’te şirket tarafından mahkemeye yapılan başvuruda, şirketin iflas dilekçesinin Ν. 3588/2007 iflas kanunun 107 maddesine dahil edilmesi başvurusu mahkeme tarafından görüşüldü.

Şirketin Avukatı Gavriil Kermanidis’in de doğruladığı haberde, “mahkemenin uygulama prosedüründe, karar neticesi öncesinde teorik olarak büyük miktarda şirket borçlarının yeniden yapılandırma sürecinde, şirket tarafından sunulan belgeleri yeterli bulmadığı düşünülebilir. Aksi halde belki pozitif durumun olmamasında kaynaklanabilir. Her halukarda hafta sonuna kadar kararla ilgili sonucu bileceğiz” dediği ifade ediliyor.

1944 YILINDAN BERİ DAMAK TADI

Ailesi Anadolu’dan göç eden ve Selanik’e yerleşen Mübadil bir ailenin oğlu olan Agapitos Valogiorgis, 1944 yılında ilk şekerleme ve pastahaneyi Selanik’te Çimiski caddesinde açtı. Kısa zamanda damak tadı ve kalitesiyle tercih edilen ve aranan bir marka haline geldi. 2002 yılından itibaren Agapitos ailesinin 3 torunu değişik bölgelerde 11 magaza açtılar. Ancak ne yazık ki bu aile müessesi Yunanistan’da yaşanan ekonomik krize dayanamadı ve 3 torun Theodoros, Agapitos ve Aleksandros iflas kanunun 107. maddesine göre iflas dilekçesini imzalayıp Selanik Mahkemesine yatırdılar.   

Kaynak: proto thema   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz