Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PUTİN “TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİN ONARILMASINI BİZ DE İSTİYORUZ”

PUTİN “TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİN ONARILMASINI BİZ DE İSTİYORUZ”

27
0

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen Rusya Devlet Başkanı Putin’in Atina ziyareti sonrası yapılan ortak basın açıklamasında Yunanistan Başbakanı Çipras, bu ziyaretin Yunanistan ve Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çipras enerji, ulaşım, turizm, gemicilik ve ilaç sektörü için imzalanan anlaşmalar hakkında konuştu. İki lider tarım – gıda sektörü alanında da işbirliği yapma konusunu tartıştı. Çipras “Enerji sektörü Yunanistan’ın ekonomik gelişimi için oldukça önemli yer tutuyor. Yunanistan’ın bir enerji merkezi olmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Putin ise, Yunanistan ve Rusya ilişkilerin gün geçtikçe gelişmekte olduğunu ve Rusya’nın hali hazırda Yunanistan’a 700 milyon euroluk yatırım yaptığını dile getirdi.

Atina Haber Ajansı muhabirinin “Rusya hangi şartlarda Türkiye ile olan ilişkilerini onarabilir?” sorusuna ise Putin “Bunu neden yaptılar hala anlayamıyorum. Bir Türk jetinin Rus jetini düşürebileceğini hiç düşünmemiştim. Türk kuvvetleri sadece Rus jetini düşürmedi. Üstelik pilotumuzu da vurdular. Bu bir savaş suçudur. Türkiye yetkililerinden ise bu olayla ilgili hala herhangi bir açıklama duymadık. Türkiye’nin bozulan Rus – Türk ilişkilerini onarmak istediğini duyduk. Bizim de böyle bir isteğimiz var. Biz Rus – Türk ilişkilerini en yüksek seviyede tutmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz