Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İPSALA-KİPİ SINIRINA İKİNCİ KÖPRÜNÜN İMZALARI SELANİK’TE ATILDI

İPSALA-KİPİ SINIRINA İKİNCİ KÖPRÜNÜN İMZALARI SELANİK’TE ATILDI

13
0

İpsala-Kipi sınırına ikinci köprünün imzaları Selanik’te atıldı.

Yunanistan ile Türkiye arasında İpsala-Kipi Sınır Geçiş Bölgesinde ikinci köprü inşa edilmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar çerçevesinde Haziran 2013’te Edirne’de yapılan Ortak Planlama ve İzleme Projesi Komitesi toplantısı sırasında paraflanan Protokol Selanik’te imzalandı.

4 Nisan 2014 tarihinde Selanik’te Makedonia Palace Otel’de gerçekleştirilen bir törenle, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın M. Habip Soluk ve Yunanistan Altyapı, Ulaştırma ve Şebekeler Bakanlığı Kamu İşleri Genel Sekreteri Sayın Stratos Simopulos tarafından imzalandı. Törende Selanik Başkonsolosu Sayın Turğrul Biltekin ve Ticaret Ataşesi Sayın Kemal Sinan Tüzün de hazır bulundu.

“Köprünün iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da sıkılaştırılmasına katkıda bulunacak”

İmza töreninde konuşan Yunanistan Altyapı, Ulaştırma ve Şebekeler Bakanlığı Kamu İşleri Genel Sekreteri Sayın Stratos Simopulos, Protokolün imzalanmasıyla projenin uygulama bölümüne geçilebileceğini söyledi. Simopoulos, bu köprünün Balkanlar bölgesine doğrudan ekonomik faydalar sağlayacağını belirtti. Simopoulos, inşa edilecek köprünün iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da sıkılaştırılmasına katkıda bulunacağını, iyi işbirliği ortamı ve anlayışı içerisine bu köprünün mümkün olan en kısa süre içinde tamamlanması için daha hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 “Bu köprünün ekonomik, kültürel ve dostluk köprüsü olacağına inanıyorum”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın M. Habip Soluk imza töreninde yaptığı konuşmada, köprü projesinin bugüne kadarki süreci ve köprünün özellikleri hakkında bilgi verdi. Sayın Soluk, sözkonusu köprünün mali boyutunun büyük olmamasına rağmen çok önemli bir köprü olduğunu ve katma değerinin iki ülke için büyük olacağını, ancak bu projede geç kalındığını vurguladı.  Sözkonusu köprünün iki ülke arasında barış ve dostluk köprüsü olmasını dileyen Sayın Soluk, bu köprünün ekonomik, kültürel ve dostluk köprüsü olacağına inandığını belirtti.

İmza töreni sonrasında T.C. Selanik Başkonsolosluğunu ziyaret eden Türk heyeti Başkonsolos Sayın Tuğrul Biltekin tarafından karşılandı, ardından Atatürk Evi ziyaret edildi ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın M. Habib Soluk Anı Defteri’ni imzaladı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz