Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PROTO THEMA GAZETESİ: “DEB PARTİSİ TRAKYA’DA TAHRİK EDİYOR”

PROTO THEMA GAZETESİ: “DEB PARTİSİ TRAKYA’DA TAHRİK EDİYOR”

29
0

Yunanistan’da Proto Thema gazetesi, “DEB Partisi Trakya’da tahrik ediyor” başlığıyla duyurduğu haberde asılsız bilgileri okuyucularına aktarıyor.

Haberin tercümesini aşağıda okuyabilirsiniz. 

“Türk yanlısı Parti Trakya’da kışkırtıyor: “150.000” Türk’ten bahsedip adalete saldırıyor”

Προκαλεί το τουρκόφωνο κόμμα στη Θράκη: Μιλά για «150.000» Τούρκους και επιτίθεται στη Δικαιοσύνη.

Manolis Galanis

30/03/2018, 06:24 3

Aynı zamanda, Suriye’de yaşananlardan dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük hayali için dua etti.

«Dualarımızın Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile olduğunu belirtir, şehit düşmüş olanlara Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa, yakınlarına da sabırlar dileriz». Bunlar, Suriye topraklarındaki askeri operasyonların başarılı sonuçlanması için Türk yetkililerin duaları değil, ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük hayali için dua eden ve “Batı Trakya Türk Azınlığı” diye adlandırılanların resmi tutumudur!

Yunan Müslüman vatandaşlarından oluşan aşırı Azınlık, “Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi” (D.E.B.), ülkemize karşı Türkiye’nin provokasyonlarının olduğu son zamanlarda kamuoyundaki kışkırtmalarını arttırıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Trakya ziyaretinden sonra arttı bu kışkırtmalar, hatta DEB Partisi Yunan adaletine açık bir şekilde karşı olma noktasında geldi.

Sabık Milletvekili Sadık Ahmet tarafından 1990 yılında kurulmuş olan Türk yanlısı Parti 2014 yılı seçimlerinde İskeçe ve Rodop bölgelerinde birinci Parti olarak, 42.792 oy almış ve şu anda Genel Başkanı Trakya’da sürekli ziyaretler gerçekleştiren Mustafa Ali Çavuş’tur. Konuşmaları ve DEB Partisi’ne ait internet sitesi aracılığıyla, Yunan topraklarında Lozan Antlaşması’na göre Trakya’da sadece Müslüman azınlık var olmasına rağmen “150.000 Türk’ün” varlığını savunuyor. Yani Recep Tayyip Erdoğan geçen Aralık ayında Gümülcine’de konuşmasında tam olarak savunduğunun aynısı.

Bu bağlamda, Türk askerinin Suriye’de gerçekleştirdiği “Zeytin Dalı Harekatı”, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü korumak için meşru hakkıdır.” diye belirtilip ” Balkan coğrafyasında yaşayan diğer Müslüman ve Türk toplumlar gibi, çeşitli baskı ve ayrımcılığa maruz kalan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bizlerde, Suriye’de akan gözyaşların ve kanların durdurulması, bölgede huzuru ve güvenliği sağlama açısından gerçekleştirilen bu harekatın başarı ile sonuçlanması için dualarımızın Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile olduğunu belirtir, şehit düşmüş olanlara Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa, yakınlarına da sabırlar dileriz” deniyor.

Bu arada DEB Partisi 19 Mart’ta yaptığı açıklama ile, 2016 yılının Aralık ayında Atina’daki etkinliğinin bölünmesi için yaptığı suç duyurusunun arşive kaldırılmasını «komik» nitelendirerek Yunan adaletine saldırdı. «Batı Trakya Türk Azınlığı ve Türk azınlığın kurum ve yöneticileri söz konusu olduğunda ülkemiz Yunanistan adalet sisteminin farklı kriterlerle hareket etmesi azınlık üyesi vatandaşların ülkedeki hukuk, adalet ve demokrasiye olan inançlarını zedelemektedir. Bu ve buna benzer olaylar azınlığa karşı adalet ve hukuk sisteminin gereken hassasiyet gözetilerek çalışmadığını kanıtlar nitelikte. 2016 yılında Atina’da düzenlenen etkinlikte maruz kaldığımız ırkçı saldırıyla ilgili olarak yapılan suç duyurusunun arşive kaldırılmasıyla alakalı olayı basit bir olay gibi görmediğimizi belirtir, bu konuda ulusal ve uluslararası sahada girişimlerde bulunacağımızı vurgulamak isteriz». diye ekliyor.

Dışişleri Eski Bakanı Theodoros Pangalos da yakın geçmişte bir radyo programında kullandığı “En iyi Türk ölü Türk’tür” ifadelerinden dolayı Türk yanlısı Parti’nin hedefinde. Ali Çavuş, eski Bakan aleyhinde Rodop Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak Partisi’nin internet sitesi aracılığıyla şu açıklamayı yaptı «DEB Partisi Genel Başkanı olarak bu ülkede Yunanistan’da doğan ve burada yaşayan yaklaşık 150 bin Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Müslüman Türkünün olduğunu sayın Pangalos’a hatırlatmak isterim. Sarf ettiği çirkin ve ırkçı sözlerin ülkesinin vatandaşı olan Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarını da hedef aldığını ve tüm azınlığa ağır bir hakaret teşkil ettiğini belirtirim».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz