Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PROF. DR. MUSTAFA AYKAÇ KOZLUKEBİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ŞERİF’İ ZİYARET ETTİ

PROF. DR. MUSTAFA AYKAÇ KOZLUKEBİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ŞERİF’İ ZİYARET ETTİ

11
0

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç 5 Temmuz 2013 Cuma günü Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti. Ziyarette rektöre Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Ceylan, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Musab Kuru ve Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Hatipler eşlik etti.

Heyet ziyareti akşam saatlerinde gerçekleştirdi. Kendisini ziyaret etme nezaketini gösteren rektör ve öğretim görevlilerini belediye başkanı kapıda karşıladı. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmede Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç Kırklareli Üniversitesi’nin yenilikleri, hedefleri hakkında belediye yetkililerini bilgilendirdi. Üniversitede okuyan Batı Trakyalı öğrencilerin çoğalmasını arzuladıklarını, bu nedenle iki günlük Batı Trakya ziyaretinde azınlık yöneticileri ile görüşerek üniversitenin gelecek yıllarda Batı Trakyalı öğrencilere sağlayacağı kolaylıklar hakkında onları bilgilendirdiklerini ifade etti. Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i bu amaçla ziyaret ettiklerini dile getirdi, belediye yöneticilerine kapsamlı bilgiler verdi.

Belediye başkanı İbrahim Şerif, görüşmede Batı Trakya’daki azınlık liselerinin yetersiz olduğunu, ne yazık ki çok sayıda azınlık öğrencilerinin Yunan okullarını tercih ettiğini ve gelecekte azınlık liselerinin artmasını temenni etti. Başkan ayrıca BAKEŞ’in Domruköy’de yapmak istediği ancak sürekli bürokratik engeller nedeni ile yapılamayan azınlık ortaokul konusunda da değinerek öğretim görevlilerini bilgilendirdi, belediye sınırları içerisinde bir azınlık ortaokulu ya da lisenin kurulmasını çok arzuladıklarını, yönetim olarak bu konuda her türlü girişimi yapmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan azınlık öğrencilerinin Türkiye’de üniversite sınavlarında çok zorlandığını da ifade ederek, Batı Trakyalı öğrencilerin ön kaydını sınavsız yapacak olmalarından dolayı rektöre memnuniyetini dile getirdi, üniversite yönetimini olumlu karardan dolayı tebrik etti.

Ziyaret görüşmesine belediye yönetiminden başkan yardımcıları Esra Aliçavuş, Sinan Ahmet, Ahmet Akraba, meclis başkanı Mustafa Hacı İsmail Muhterem ve meclis üyeleri Mehmet Nizam, Salih Ahmet,  Muzaffer Süleyman da katıldı.

Görüşmenin sonunda başkan İbrahim Şerif, kendisini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç’a ziyaret anısına plâket takdim etti,  rektör ise başkana çini işlemeli tabak hediye etti.

Belediye başkanı İbrahim Şerif, ziyaretin ardından misafirlere Kozlukebir köyünde akşam yemeği ikram etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz